Google goedgekeurde SSL certificaten

Beveiligingscertificaat verhoogt vindbaarheid en beschermd uw bezoeker

Google heeft zijn algoritmes aangepast waardoor websites met een beveiligingscertificaat nu beter scoren. Ongetwijfeld is dit gedaan om de veiligheid op internet te verhogen.

https.jpgDe Webmakers kunnen betrouwbare en door Google goedgekeurde SSL certificaten leveren en installeren. Buiten het certificaat heeft elke beveiligde site ook een apart IP nummer nodig. Een beveiligde site is te herkennen aan de groene HTTPS letters in de URL bovenin de browser.

 

Onveilige websites herkennen

Veel populaire browsers hebben inmiddels een ander icoontje toegevoegd aan websites die geen beveiligingscertificaat hebben. Het icoontje geeft aan in hoeverre een website veilig is. De volgende icoontjes zijn er:

1)     Het dichte slotje staat voor een veilige website. De website is beveiligd en de verbinding is privé

2)     Een rondje met een uitroepteken wordt weergegeven voor een niet veilige website. De verbinding op de website is niet privé waardoor het mogelijk is dat iemand de informatie die je verzendt of ontvangt via deze website kan bekijken of wijzigen.

3)    Het rode driehoek wordt weergegeven bij niet beveiligde of gevaarlijke websites. Bij een niet veilige website is de privacy niet op orde waardoor het mogelijk is dat informatie bekeken kan worden. Bij een gevaarlijke website zal het icoon groot in beeld komen, omdat deze website is gemarkeerd als onveilig door Safe Browsing.

Wanneer de content die u wil bekijken gevaarlijk of misleidend is zal Google ook nog een waarschuwing in beeld geven om u er extra op te attenderen dat een website niet veilig is. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

1)    De volgende site bevat malware: Dit wordt weergegeven wanneer een website schadelijke software bij jou wil installeren;

2)    Misleidende site gedetecteerd: Dit is mogelijk een phishingsite;

3)    De volgende site bevat schadelijke programma’s: Op deze website kun je verleid worden om schadelijke programma’s te installeren;

4)    Deze pagina probeert scripts van niet-geverifieerde bronnen te laden: De site is niet beveiligd;

5)    Doorgaan naar [sitenaam]?: De site is mogelijk niet de site die je wil bezoeken.

Het is belangrijk dat een website veilig is als de website persoonsgegevens verzameld. In de nieuwe AVG wet is het zelfs een eis dat een website veilig is als er persoonsgegevens worden verwerkt. Verder heeft de veiligheid van uw website zoals gezegd ook invloed op de rankings in de zoekmachines.

Wat is https?

Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Bij gebruik van https worden gegevens op de website versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. De zogenaamde SSL-verbinding versleutelt hierbij het http-verkeer, waardoor verstuurde gegevens niet uit te lezen zijn zonder het encryptie-algoritme te kraken.

Kosten

Een beveiligingscertificaat op uw website kan al vanaf €30,- exclusief BTW per jaar. 
Vraag naar de mogelijkheden op 0183 66 45 35 of neem contact op.

https.jpg

Is uw interesse gewekt?

en wilt u vrijblijvend meer weten of advies over SSL certificatien en het nut van beveiligde websites? Vul dan het formulier in of bel 0183 66 45 35.

Ja, bel mij voor een afspraak

Privacy

Sinds 2000 hebben De Webmakers meer dan 600 projecten voor meer dan 500 klanten opgeleverd

Kies ook voor ervaring en professionaliteit