Wil je een succesvolle website? 10 tips!

Is jouw website succesvol?

Elke website eigenaar wilt een succesvolle website. Je wilt dat je website er goed uitziet, deze gevonden wordt én dat er aankopen worden gedaan. Maar hoe zorg je hiervoor? Wij geven een aantal tips!

1. Duidelijke strategie

Een succesvol plan begint altijd met een duidelijke strategie. Op basis van deze strategie kun je een richting kiezen voor je website zodat de webdesigner een passende website kan ontwerpen. 

2. Verdeel je budget goed

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de verdeling van je budget. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je over een goede website beschikt, maar je geen budget meer over hebt voor marketing. En andersom ook niet! Zorg dat je hier een acceptabele balans in vindt. 

3. Transparant voor je website bezoekers

Wees transparant naar je website bezoekers om zo vertrouwen te winnen. Schrijf bijvoorbeeld een eerlijk verhaal over je bedrijf en zorg ervoor dat de bedrijfsgegevens eenvoudig terug te vinden zijn. Zo kunnen websitebezoekers te allen tijde contact opnemen.

4. Onderscheid je van concurrenten

De concurrentie kan moordend zijn, waardoor je goed moet nadenken over je onderscheidingsvermogen ten opzichte van deze concurrenten. Wat zijn jouw USP’s? Waar ben je beter in dan je concurrent? 

Maak dit voor jezelf én voor je website bezoekers duidelijk. Dit kan namelijk net dat duwtje in de rug zijn dat een bezoeker klant wordt. 

UPS's De Webmakers
5. Zet de gebruiker centraal

Tegenwoordig wordt het voor Google steeds belangrijker dat je de gebruiker centraal stelt op je website. Je optimaliseert niet voor Google, maar voor de gebruiker. Dat is jouw uitgangspunt. Let hierbij vooral op usability en user experience

Usability gaat vooral over het gemak om jouw website te gebruiken. Is informatie bijvoorbeeld eenvoudig te vinden voor gebruikers? En krijgen ze te zien wat ze verwachten?

De user experience gaat over de gehele ervaring van de websitebezoeker. Is er bijvoorbeeld sprake van een lange laadtijd? Dan heeft dit invloed op de ervaring en kan dit er zelfs voor zorgen dat jouw website wordt verlaten.

6. Zorg dat je website veilig is

Veel websites al veilig, maar dit wordt nog weleens vergeten. Het is namelijk voor je gebruiker (en Google) belangrijk dat je beschikt over een veilige website (HTTPS). Zo is alle communicatie op je website versleuteld waardoor niemand deze gegevens in handen krijgt. Beveilig daarom je website met een SSL-certificaat.

Meer informatie over SSL-cerficitaat

7. Vergeet je SEO niet!

Een goede website is niet veel waard als deze niet wordt gevonden. De website moet technisch op orde zijn, maar ijzersterke content mag ook zeker niet ontbreken. Zorg er dus voor dat deze tijdens de websitebouw en als deze online is, geoptimaliseerd wordt voor de zoekmachines. Dit kun je zelf doen of je besteed de zoekmachine optimalisatie uit aan een betrouwbare partij.

8. Call-to-actions

Probeer het de websitebezoekers makkelijk te maken om actie te ondernemen door gebruik te maken van call-to-actions (CTA). Je wilt namelijk dat zij jouw gewenste actie uitvoeren en hier verder niet naar hoeven te zoeken. Voorbeelden van call-to-actions:

  • Bestel het product hier
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
9. Maak gebruik van Google Analytics

Met Google Analytics krijg je inzicht in het gedrag van jouw websitebezoekers. Zo weet je bijvoorbeeld welke pagina’s veel bezocht worden, hoeveel tijd daarop wordt doorgebracht en of pagina’s direct weer verlaten worden zonder dat er actie is ondernomen. 

Deze cijfers zijn erg waardevol. Aan de hand hiervan kun je je website verder optimaliseren om de ervaring van de bezoeker te verbeteren. 

10. Zorg voor goede webhosting

Het is belangrijk dat je website te allen tijde te bereiken is. Als dit niet het geval is loop je veel bezoekers mis en zorgt dat voor minder vertrouwen. Zorg er dus met betrouwbare webhosting voor dat je website altijd online is.

Weten of je over een succesvolle website beschikt?

Het kan soms lastig zijn om in te schatten of je over een succesvolle website beschikt. Het kan namelijk dat je wel website bezoekers en klanten binnenhaalt maar dat dit er eigenlijk veel meer kunnen zijn!

Laat je website vrijblijvend scannen door De Webmakers en ontvang eerlijke aanbevelingen. De nodige verbeteringen kunnen eventueel door ons worden uitgevoerd.

Scan mijn website
 

Een tevreden klant:
"In samenwerking met de Webmakers hebben we nu een site waar we trots op zijn. Van de Lay-out tot de kleine details, alles is gebouwd zoals wij het wilde hebben."

- S. Faas

SSL certificaten zijn een must!

Ook benieuwd naar wat SSL inhoud en waarom jouw website beschermd moet worden? De Webmakers leggen alles uit!

10 tips voor een succesvolle website!
Duidelijke strategie
Verdeel je budget goed
Transparant voor je bezoekers
Onderscheid je van concurrenten
Zet de gebruiker centraal
Zorg voor een veilige website
Vergeet je SEO niet!
Call-to-actions
Maak gebruik van Google Analytics
Zorg voor goede webhosting
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
20
mei
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Website Design
Leestijd: 3 min
Wil je een succesvolle website? 10 tips!

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten