20 jaar De Webmakers webdesign bureau

Met een terugblik op het ontstaan van De Webmakers

6 april 2020, de dag waarop De Webmakers alweer 20 jaar bestaat! Helaas kunnen we het dit jaar niet vieren, maar dat mag de pret niet drukken. We nemen jullie mee in het 20 jarig bestaan; vanaf het ontstaan tot aan nu.

Terugblik naar het ontstaan van De Webmakers

De Webmakers webdesign bureau heette in eerste instantie n@werk (het is net werk),de onderneming die op 6 april 2000 door Cor Riezouw bij de Kvk werd ingeschreven. Het eerste bedrijf in Nederland met een apenstaartje in de bedrijfsnaam. Vrij snel werd een kantoor gehuurd bij GCC. Na twee maanden kwam Wim Bouter solliciteren als stagiair. Hij is nooit meer weggegaan.

Klanten kwamen vooral via mond op mond reclame en de ruimte bij GCC werd ingeruild voor een ander, groter huurpand op Papland. De bedrijfsnaam bleek toch te lastig en werd veranderd in De Webmakers. De hosting activiteiten werden ook steeds drukker en Stephan Versluijs werd aangetrokken om het onderhoud van de webservers te verzorgen en klanten te helpen bij email problemen etc. Stephan is ook nooit meer weggegaan en ook volleerd PHP programmeur..

De behoefte aan een eigen pand werd belangrijker om representatief over te komen en om in genoeg werkplekken te voorzien. Het huidige kantoorpand Papland 9L werd in 2008 gekocht, nog steeds tot grote tevredenheid. Het is mooi ingericht, van alle gemakken voorzien en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

In 2013 kwam Jaap Broeders De Webmakers versterken. Een welkome aanvulling met 11 jaar ervaring als programmeur bij een ander webdesign bureau. In eerste instantie Drupal specialist maar nu volwaardig Concrete5 en Opencart specialist. Jaap is ook nooit meer weggegaan.

In 2019 werd Tessa Brolsma nog aan het team toegevoegd om de stijgende vraag naar content beheer en zoekmachine optimalisatie te kunnen beantwoorden. Verder werd Nicky Devilee, na stage te hebben gelopen, aangenomen als extra PHP programmeur.

Van ooit begonnen met 2 man personeel zijn wij nu uitgegroeid tot een webdesignbureau met 6 medewerkers en een plaats voor een stagiair om zijn kennis uit te breiden. 

Ruim 600 projecten voor meer dan 500 klanten

Door de jaren heen hebben De Webmakers gezamenlijk al aan ruim 600 projecten gewerkt voor meer dan 500 klanten. De projecten lopen uiteen van het ontwerpen en bouwen van websites tot het leveren van een uitstekend functionerende online webshop. Verder doen De Webmakers veel maatwerk waaronder database koppelingen. Daarnaast variëren de opdrachtgevers van eenmanszaken tot aan grote namen zoals Travel Store. 

Bij het leveren van een goed vindbare website wordt niet enkel de website geleverd, maar is er ook een mogelijkheid dat De Webmakers een volledig hostingpakket leveren zodat de website veilig online staat. 

Voor een beter beeld van ons werk, kun je een kijkje nemen in ons portfolio.

Dit vieren wij met een nieuwe website

Helaas kunnen wij het 20 jarige bestaan niet vieren in verband met het Coronavirus. Toch hebben wij de afgelopen tijd niet stil gezeten. Zo zijn wij druk bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe website voor onszelf. Lees hier meer over in deze blog. Ook in de toekomst zullen wij mooie projecten blijven uitvoeren voor onze klanten.
 

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

Alles over De Webmakers

Meer weten over De Webmakers? Volg onze weekelijkse blogs!

Onze beloftes:
Vaak binnen 1 werkdag reactie
Alle kennis in huis
Vrijblijvend
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
07
april
2020
Cor Riezouw
Door: Cor Riezouw
Fulltime Webmaker sinds 2000. Advies,(UX)Design, HTML, CSS,en Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine Advertising (SEA), Content Beheer, Social Media Beheer.
Tags: Marketing, Concrete5 CMS, Webdesign
Leestijd: 3 min
20 jaar De Webmakers webdesign bureau

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten