4 aandachtspunten bij het kiezen van de juiste hosting provider

Goedkoop is helaas nog weleens duurkoop..

Een goede en betrouwbare hosting provider ligt ten grondslag aan een succesvolle website. Niemand wordt vrolijk van een langzame of onveilige website waardoor dit zorgt voor slechtere resultaten. Zorg dus dat je in zee gaat met een partij die een hoge kwaliteit webhosting aanbiedt en dat je van te voren je eigen wensen in kaart brengt.


Wat is webhosting?

Webhosting is het aanbieden van schijfruimte op servers zodat bedrijven en particulieren hier de bestanden van hun website op kunnen slaan. Deze servers staan 24 uur per dag in verbinding met het internet waardoor jouw website 24/7 te bezoeken is. 

Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om een goede en betrouwbare hosting provider te vinden voor het onderbrengen van jouw website (inclusief alle bestanden en gegevens!). 

Het belang van een goede en betrouwbare hostingprovider:

✓ Zorg dat jouw website 24/7 te bereiken is voor potentiële klanten.
✓ Jouw bestanden en persoonlijke gegevens zijn veilig.
✓ Ontvang snel support wanneer je dit nodig hebt.
 

Let op deze punten bij het kiezen van een hosting provider

Om een passende hosting provider voor jouw bedrijf te vinden, is het belangrijk om een aantal aspecten te bekijken voordat je een contract afsluit. Niet iedereen ziet het belang van goede webhosting namelijk in. Als je €2,- per maand betaalt en de website staat online is het goed, toch? Nee, iets meer betalen én daarbij kunnen rekenen op stabiele hosting met persoonlijk contact? Dat is pas een goede keuze! 

Heb je weleens bedacht hoeveel geld je misloopt als jouw website een uur of misschien wel een dag offline is? Dan loont het dus om extra te investeren in kwalitatief betere webhosting. Let dus op onderstaande punten:
 

1. Hoeveel opslagruimte heb je nodig? 

De gemiddelde website heeft genoeg aan 1 GB opslagruimte, maar je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld een webshop of een grote onderneming meer opslagruimte vereist. Daarom is het goed om van te voren te bedenken hoeveel opslagruimte je nodig hebt zodat je aan de hand daarvan hostingproviders kunt gaan vergelijken. Voor webshops bestaan bijvoorbeeld speciale webshop abonnementen en voor grote bedrijven zou je kunnen kiezen voor een dedicated server.
 

2. De veiligheid van de server

Biedt de provider een veilige server omgeving voor jouw website? Dat is voor iedere website van belang, maar zeker als er vertrouwelijke gegevens op de website staan en persoonsgegevens worden verzameld.

Met een SSL-certificaat zorg je voor een veilige verbinding tussen jouw website en de browser van de websitebezoekers. Ga dus zeker na of een hostingprovider betrouwbare SSL-certificaten aanbiedt.
 

3. De support die de hosting provider biedt

De grote hostingpartijen die webhosting aanbieden voor een laag bedrag beschikken vaak over een ticketsysteem én dus geen klantenservice waar je met je klacht terecht kunt. Dit zorgt ervoor dat je soms lang moet wachten voordat een probleem is opgelost. En wachten? Dat kost geld.

3 aspecten waarmee een hosting provider zich van de rest kan onderscheiden op serviceniveau is bijvoorbeeld het updaten van servers, telefonische bereikbaarheid tijdens kantooruren. 
 

4. Biedt de hosting provider aanvullende diensten aan? 

Wil je graag één partij voor jouw online zaken? Bekijk dan welke aanvullende diensten de hosting provider naast hosting aanbiedt. Denk eens aan domeinregistratie, website onderhoud of de mogelijkheid om extra e-mail adressen af te nemen. Het biedt niet alleen veel gemak om alles bij één partij onder te brengen, het zorgt er ook voor dat je geen enkele overlap hebt in afgenomen diensten. 
 

De Webmakers: jouw betrouwbare hosting provider met een hoog serviceniveau

De Webmakers kent als webdesign bureau maar al te goed het belang van snelle en betrouwbare webhosting. Wij willen dat de websites van onze klanten altijd en overal goed bereikbaar zijn zodat zij het maximale uit hun website kunnen halen. 

Daarom bieden wij snelle en veilige webhosting aan mét een hoog serviceniveau. Deze service uit zich niet alleen in onze goede bereikbaarheid en persoonlijk contact, maar ook in het uitvoeren van updates zodat de server zijn veiligheid behoudt.

Webhosting door De Webmakers:

✓ Betrouwbaar
✓ Snel 
✓ Altijd een expert aan de lijn tijdens kantoortijden

Geïnteresseerd?

Meer informatie   Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"In samenwerking met de Webmakers hebben we nu een site waar we trots op zijn. Van de Lay-out tot de kleine details, alles is gebouwd zoals wij het wilde hebben."

- S. Faas

Webhosting bij De Webmakers
Betrouwbaar
Snel
Altijd een expert aan de lijn tijdens kantoortijden
Ben je op zoek naar een betrouwbare hosting provider?

De Webmakers bieden betrouwbare hosting met een hoog serviceniveau.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
14
juli
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Hosting, Webhosting
Leestijd: 3 min
4 aandachtspunten bij het kiezen van de juiste hosting provider

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten