5 tips om jouw webshop te verduurzamen

Hoe duurzaam is jouw webshop?

Verduurzamen is de laatste maanden en jaren een steeds populairder thema geworden onder de Nederlandse bevolking. De groei van de wereldbevolking en onze huidige levensstijl heeft aanzienlijke invloed op het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Willen we deze invloed verminderen? Dan moet er wat veranderen. Wist je dat je hier met jouw webshop ook een aandeel in kunt hebben? Wij geven 5 tips om te verduurzamen met jouw webshop. 

Het aantal webshops in Nederland blijft stijgen

Na een piek van het aantal nieuwe webshops tijdens de Corona pandemie, blijft dat aantal lekker door stijgen. Het CBS verwacht namelijk dat het aantal webshops in Nederland met ruim 1180 webshops toeneemt in het 4e kwartaal van 2022. Het totale aantal webshops komt hiermee uit op 82.175. (thuiswinkel.org
 

Het hebben van een eigen webshop brengt ook vele voordelen met zich mee. Benieuwd welke? Wij hebben er 7 voor je op een rijtje gezet.

Voordelen eigen webshop

 

Onze 5 tips voor het verduurzamen van jouw webshop

Zoals je in bovenstaande cijfers kunt zien, zijn er best wel wat webshops in Nederland. Als al deze webshops een kleine aanpassing maken in hun processen, kan er al een aanzienlijk verschil worden gemaakt. 

Hieronder geven wij 5 tips die jij kunt gebruiken om met jouw webshop bij te dragen aan een groenere wereld:

 1. Verkoop duurzame(re) producten
  Heb je er al eens over nagedacht hoe duurzaam jouw producten zijn? Duurzaam verkopen met jouw webshop begint bij het verkopen van duurzame(re) producten. Gaan de producten bijvoorbeeld lang mee? Zijn de materialen duurzaam en/of bijvoorbeeld gerecycled? 
   
 2. Focus op een duurzamere verzending
  Een ander punt waar je op kunt focussen, is het hanteren van een duurzame verzending. Tegenwoordig zijn er veel duurzame verzendopties beschikbaar zoals het gebruik van fietsbezorgers of bezorging per elektrisch voertuig zodat de uitstoot wordt verminderd. 
   
 3. Verpak bestellingen in minder én gerecycled materiaal
  Om een bestelling naar de klant te verzenden, is het ook belangrijk dat deze goed verpakt is. Ook dit materiaal is iets wat je kunt verduurzamen om milieuvriendelijk bezig te zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat bestellingen niet in een te grote verpakking worden verpakt en/of dat je gebruik maakt van gerecyclede materialen.
   
 4. Maak jouw bedrijfspand groener
  Ook zonder iets aan te passen aan het productassortiment of het verzendproces, kun je een bijdrage leveren aan het milieu. Hoe? Door te letten op stroom en gas gebruik! Zet de kachel eens een graad lager, maak gebruik van spaarlampen of schakel apparaten uit aan het einde van een werkdag. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt ook nog een leuk centje in je portemonnee.
   
 5. Probeer het aantal retouren te verminderen
  Hoewel je misschien al beschikt over duurzame producten en een duurzame verzending, zorgen retourzendingen ervoor dat de uitstoot vergroot wordt. Probeer er dus voor te zorgen dat het aantal retouren wordt verminderd door bijvoorbeeld duidelijke productfoto’s en productkenmerken te communiceren.
   

Starten met online verkopen

Wil je ook graag beginnen met het online verkopen van producten? Laat dan een webshop ontwikkelen door De Webmakers. Wij verwerken graag al jouw wensen en behoeften tot een gebruiksvriendelijke en converterende webshop waarmee jij zelf producten kunt verkopen. Zo haal je het maximale uit jouw webshop zonder je zorgen te maken over het ontwerp en de techniek.

Vrijblijvend informatie aanvragen?

Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

5 tips om jouw webshop te verduurzamen
Verkoop duurzame(re) producten
focus op een duurzame verzending
Verpak bestellingen in minder én gerecycled materiaal
Maak jouw bedrijfspand groener
Probeer het aantal retouren te verminderen
Een gebruiksvriendelijke en converterende webshop laten ontwikkelen?

De Webmakers hebben al vele klanten blij mogen maken met een op maat gemaakte OpenCart webshop.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
03
november
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Webshop
Leestijd: 2 min
5 tips om jouw webshop te verduurzamen

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten