Blog: 5 tips voor een aantrekkelijke titel

Waarom is een aantrekkelijke titel belangrijk?

Het schrijven van een goed presterende blog vergt niet enkel inspiratie voor een soepel lopende tekst, maar bijvoorbeeld ook kennis van zoekmachine optimalisatie, een snelle website én een aantrekkelijke titel. Dit laatste hebben potentiële klanten nodig om net over de streep getrokken te worden om jouw blog aan te klikken. Maar hoe schrijf je een titel waar men graag op klikt? Wij geven je 5 tips voor een schrijven van een aantrekkelijke titel. 
 

Een goede positie behalen in Google

Je kunt nog zo’n goede titel hebben geschreven maar als je niet in de top 10 zoekresultaten van Google staat, is de kans klein dat iemand jouw titel überhaupt gaat zien. Het is dus allereerst belangrijk om jouw website eens goed onderhanden te nemen aan de hand van de principes van zoekmachine optimalisatie

De optimalisaties bestaan uit drie aspecten: techniek, content en autoriteit. In eerdere blogs hebben wij gedeeld welke onderdelen je kunt optimaliseren om de website te verbeteren zodat je zo hoog mogelijk in de zoekmachines kunt komen. De combinatie van hoge posities én een aantrekkelijke titel zorgt voor een zo hoog mogelijke click through rate. En dat zorgt voor veel website bezoekers! 
 

Waarom is een aantrekkelijke titel belangrijk?

Het hebben van een aantrekkelijke titel maakt het aantrekkelijker om een website te openen. Dit merk je misschien ook al als je zelf op zoek bent naar informatie op het internet. Je zal niet standaard op het eerste resultaat klikken maar ook goed kijken of je deze titel aantrekkelijk genoeg vindt om op te klikken. 

Dit wordt vaak vergeten maar is zéker een belangrijke optimalisatie als je het ons vraagt! Om jou een handje te helpen, hebben we 5 tips op een rijtje gezet zodat je zelf kunt zorgen voor de meest aantrekkelijke titels.  

 1. Beantwoord een veelgestelde vraag
  Als bedrijf zul je ongetwijfeld veel vragen binnen krijgen. Deze vragen kun je bijvoorbeeld beantwoorden door een veelgestelde vragen pagina aan te maken, maar het is ook mogelijk om hier een blogbericht voor te schrijven. Met een blogbericht krijg je meer zichtbaarheid en kun je voor de overige vragen doorlinken naar de veelgestelde vragen pagina.

  Het beantwoorden van een vraag die veel mensen hebben, is een goede manier om veel bezoekers te krijgen voor jouw blog. 
   
 2. Geef tips
  Een andere manier om een aantrekkelijke titel te schrijven is door tips te geven. Geef tips over een veelbesproken onderwerp in jouw branche en benoem zeker ook in de titel dat je dit gaat doen. Een voorbeeld hiervan is de blog die je op dit moment aan het lezen bent.
   
 3. Wissel af
  Zorg dat er variatie zit in de titels die je gebruikt. Beantwoord bijvoorbeeld niet elke keer een waarom vraag of begin niet elke blog met ‘de voordelen van..’. Wissel een beetje af en wees creatief. 
   
 4. Doe inspiratie op in de zoekresultaten van Google
  Pagina’s die goed scoren in de zoekresultaten van Google sluiten volgens de zoekmachine het beste aan bij de informatiebehoefte van de zoeker. Je kunt er dus ook vanuit gaan dat de titels van de top 5 zoekresultaten hieraan voldoen. Een ideale mogelijkheid dus om wat inspiratie op te doen.
   
 5. Benoem de meest gemaakte fouten
  Je hoeft niet alleen maar te schrijven over hoe iets moet, maar soms ook juist over hoe iets niet moet. Zo krijgen bezoekers een duidelijk beeld van wat zij niet moeten doen én kan het soms ook nog best grappig zijn.
   

Met een goede titel alleen, ben je er nog niet

Uiteraard blijft het niet enkel bij een aantrekkelijke titel en goede posities in de zoekmachines. Het is ook belangrijk dat de inhoud van je bericht aansluit bij de behoeften van jouw klant. Daar ga je uiteindelijk echt resultaten mee behalen. 

Heb je hulp nodig bij het schrijven van blogs? Wij helpen je graag verder.
 

Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

Onze tips voor een aantrekkelijke titel
Beantwoord veelgestelde vragen
Geef tips
Wissel af
Doe inspiratie op in Google
Benoem meest gemaakte fouten
Hulp nodig bij het schrijven van blogs?

De Webmakers helpt jou graag verder bij het schrijven van blogs.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
06
april
2023
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Teksten, SEO, Zoekmachine Optimalisatie
Leestijd: 2 min
5 tips voor een aantrekkelijke titel

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten