De 6 miljoenste .nl-domeinnaam is geregistreerd

Op zoek naar een .nl-domeinnaam?

Vorige week was het dan zover; de 6 miljoenste .nl-domeinnaam werd geregistreerd op 18 juni 2020. De hoge stijging van de afgelopen maanden is volgens SIDN vooral te danken aan de coronacrisis. Hierdoor zijn in korte tijd meer domeinnamen geregistreerd dan verwacht werd. 

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke aanduiding waarmee een locatie op het internet wordt aangegeven. De domeinnaam wordt gebruikt voor zowel e-mailadressen als voor websites en bestaat uit een unieke naam en een extensie. 

De locatie op het internet heet ook wel het IP-adres. Het domeinnamensysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam. 

De groei van het .nl-domein

Het .nl-domein heeft sinds de allereerste .nl-domein registratie een enorme groei doorgemaakt met als hoogtepunt vorige week de 6 miljoenste registratie. Hieronder worden verschillende ontwikkelingen rondom het .nl-domein uitgelicht. Vind hier alle ontwikkelingen.

1 mei 1986: Eerste .nl-domein geregistreerd door de grondlegger van het .nl-domein Piet Beertema. Dit was het eerste actieve landendomein buiten de VS.

2003: De registratie van de 1 miljoenste .nl-domeinnaam. 
Dit komt mede doordat het sinds dit jaar voor iedereen mogelijk is om een domeinnaam te registreren. Niet meer enkel voor bedrijven.

2012: De registratie van de 5 miljoenste .nl-domeinnaam.
Beveilig .nl-domeinnaam met DNSSEC.

2018: 3 miljoen .nl-domeinnamen beveiligd met DNSSEC.

18 juni 2020: De registratie van de 6 miljoenste .nl-domeinnaam. 

Beveilig jouw domeinnaam met DNSSEC

Zoals je hierboven kunt lezen is het vanaf 2012 mogelijk om jouw .nl-domeinnaam te beveiligen met DNSSEC. Domain Name System Security Extensions (DNSSEC) zorgt er door middel van een cryptografische beveiliging voor dat er geen verzoeken worden gestuurd door kwaadwillenden. 

De Webmakers hebben dit ook bij alle domeinen gedaan waarbij dit mogelijk is. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog!

Lees hier

Op zoek naar een .nl-domeinnaam?

De Webmakers bieden verschillende domeinnaam extensies aan waaronder het .nl-domein. Bij ons staat een goede en snelle service centraal, zonder daar te veel voor te betalen. Bekijk hier alle beschikbare domeinnaam extensies van De Webmakers. Via de tool op deze pagina kun je kijken of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. 

Domeinnaam registreren?

Bel ons!

Een tevreden klant:
"In samenwerking met de Webmakers hebben we nu een site waar we trots op zijn. Van de Lay-out tot de kleine details, alles is gebouwd zoals wij het wilde hebben."

- S. Faas

Kosten

Onze domeinnamen zijn vanaf €24,- exclusief BTW per jaar.

Waarom domeinnamen bij De Webmakers?
Hoog service-level
Alle extensies beschikbaar
Ook bereikbaar buiten kantooruren
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
22
juni
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Domeinnamen
Leestijd: 2 min
De 6 miljoenste .nl-domeinnaam is geregistreerd

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten