App laten maken?

Verbeter onder andere de klantenservice en de gebruikerservaring

Wil je een app laten maken? Laat dan je app bouwen door De Webmakers! Het bouwen van zowel native als hybride apps vallen onder ons specialisme. Dit betekent dat wij apps kunnen maken die enkel geschikt zijn voor Android of iOS óf apps die functioneren op alle besturingssystemen. 

Bedenk een goed plan

Als je een app wilt laten maken, kom je voor verschillende keuzes te staan. Het is belangrijk dat je een duidelijk plan hebt, met een goede strategie, zodat de app volledig ontwikkeld kan worden aan de hand van dit plan. 

In dit plan verwerk je bijvoorbeeld welke toegevoegde waarde de app heeft: welk probleem wordt er opgelost? Welke features moet de app bevatten? En is het de investering waard? Bedenk ook alvast welk bedrag je bereid bent om te betalen. 

Doordat je voor jezelf duidelijk hebt wat je plan is, kun je gericht contact zoeken met een ervaren app ontwikkelaar. Kies bijvoorbeeld een app ontwikkelaar die een werkwijze heeft die aansluit bij jouw bedrijf, gebruik maakt van de juiste technologie en een prijs vraagt die jou aanspreekt. 
 

App ontwikkeling

 

Hybride of native app?

Als je als bedrijf hebt besloten dat je een app wilt laten ontwikkelen, kom je voor verschillende keuzes te staan. Je moet niet alleen bepalen welke informatie je in je app wilt maar ook hoe deze ontwikkeld wordt. Kies je namelijk voor een app die alleen beschikbaar is in de Appstore of Playstore? Of voor een app die beschikbaar is in beiden? Wij leggen je het verschil tussen een hybride en een native app uit.

Native app

Een native app wordt ontwikkeld voor één specifiek platform: dus voor iOS of Android, niet voor beide. Hierdoor krijg je voor beide besturingssystemen een aparte app waardoor de mogelijkheden én de performance ruimer zijn. 

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijkheid
  Een native app is speciaal ontwikkeld voor het specifieke platform waardoor de gebruiksvriendelijkheid hoger is dan bij een hybride app. Dit zorgt ervoor dat de apps beter ingebouwd zijn voor jouw smartphone of tablet waardoor de apps snel werken en zowel betrouwbaar als responsief zijn. 
   
 • De volledige capaciteit wordt gebruikt
  Native apps hebben toegang tot alle elementen van een smartphone. De app krijgt bijvoorbeeld toegang tot de camera, microfoon en GPS waardoor je extra functies aan de app kunt toevoegen.
   
 • Integratiemogelijkheden
  Bij native apps is het mogelijk om apps onderling data uit te laten wisselen voor een optimale integratie in het systeem. 
   
 • Veiliger
  De apps moeten aan verschillende standaarden en controles voldoen voordat ze in de App Store of Google Play Store worden weergegeven. 
   
 • Betere performance
  Updates worden sneller doorgevoerd waardoor de performance beter is. 
Nadelen
 • Hoge kosten
  Als je een app wilt voor de Playstore en Appstore moeten er twee apps worden ontworpen waardoor je te maken hebt met dubbele kosten. De apps zijn dan zoals eerder genoemd wel beter afgestemd op het specifieke platform wat de gebruiksvriendelijkheid bevorderd. 

Hybride app

Een hybride app kan qua uiterlijk op een native app lijken, maar het ontwikkelingsproces loopt totaal verschillend. Tijdens de ontwikkeling wordt de programmeertaal met behulp van een framework in elkaar gezet waardoor de app met verschillende besturingssystemen werkt. 

Voordelen
 • Lagere kosten
  Als je kiest voor een hybride app, hoeft er maar één app ontwikkeld te worden waardoor de kosten lager uitvallen. 
   
 • Het bereik is groter
  Wanneer een app beschikbaar is voor alle besturingssystemen hoef je geen doelgroep uit te sluiten; bijvoorbeeld de Android gebruikers of de iOS gebruikers. De app is beschikbaar voor elk apparaat type.
   
 • Mogelijkheid om aan te passen
  De hybride app beschikt over het vermogen om aan te passen naar het apparaat waarmee de app wordt gebruikt. Je hoeft dus maar één app te ontwikkelen die je wel kunt aanbieden in de Playstore en de Appstore.  
Nadelen
 • Op alle platformen hetzelfde
  Een hybride app kan door gebruikers als nadelig worden ervaren omdat deze op alle platformen hetzelfde is. Gebruikers zijn namelijk gewend aan de besturingssystemen en de bijbehorende functies 
   
 • Updates zijn pas later beschikbaar
  Besturingssystemen geven native apps voorrang bij het ontvangen van nieuwe updates en functies. Hierdoor kunnen hybride apps pas later geüpdatet worden wat effect kan hebben op de gebruikservaring. 

Wat kost het om een app te laten maken?

Functionaliteiten, de soort app en jouw wensen zijn allen factoren die van invloed zijn op de prijs om een app te laten ontwikkelen. Een simpele, eenvoudige app kost uiteraard minder dan een app vol met functionaliteiten.

Er is dus niet één vaste prijs te noemen voor het ontwikkelen van jouw app. De prijs kan wel vrijblijvend opgevraagd worden via ons contactformulier. Meer weten?

Neem contact op

Een tevreden klant:
"Fijn bedrijf, heeft het al jaren op orde. Geen vraag is te veel en altijd snel en vriendelijk contact!"

- Martijn Bakker

De voordelen van een app voor jouw bedrijf
Verbetering van de klantenservice
Goed voor je marketing
Een betere gebruikservaring
Een app laten ontwikkelen?

De Webmakers kunnen een app ontwikkelen voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
17
maart
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: App Ontwikkeling
Leestijd: 2 min
App laten maken?

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten