Content verbeteren met deze nieuwe update!

Het maximale uit je content halen? Bekijk dan deze update!

Het publiceren van scorende content is iets wat elke marketeer of bedrijfseigenaar wilt. Met de nieuwe update van Google Search Console krijg je meer inzicht in statistieken over jouw website content zoals de zoekwoorden die worden gebruikt om jouw website te vinden. 

Google is de laatste tijd al veel bezig geweest met updaten: denk hierbij eens aan de twee Core Updates, privacy updates, Google Analytics 4 update en Google Mijn Bedrijf update. Hiermee probeert Google het gebruiksgemak van zowel consumenten als bedrijfseigenaren te verbeteren. Een recente verbetering voor bedrijfseigenaren is bijvoorbeeld de update van Google Search Console: Search Console Insights. 

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een tool van Google waarmee je inzicht krijgt in hoe Google jouw website ziet. Je krijgt niet alleen meer inzicht in het zoekgedrag van je doelgroep, maar ook in de verbeterpunten (zoals errors en backlinks) én je kunt indexeringen aanvragen. 

Meer weten over Google Search Console

Wat kun je zien in de Search Console Insights?

De nieuwe update Search Console Insights zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in de prestaties van je content. Heb je bijvoorbeeld altijd al antwoord op de vraag willen krijgen welke content het beste scoort? Of via welke zoekwoorden bezoekers op je website komen?

Met Search Console Insights krijg je eenvoudig antwoord op dit soort vragen zonder dat je daar een betaalde applicatie voor nodig hebt. Eerder kon je zulke inzichten alleen overzichtelijk krijgen via betaalde tools als SEMrush en SE Ranking. Nu kun je deze eenvoudig terugzien in Google Search Console. 

Content optimaliseren

Als je vervolgens meer inzichten hebt gekregen met de nieuwe opties van Google Search Console, kun je de webpagina’s verder gaan optimaliseren. Pas bijvoorbeeld de meta titels aan of zorg ervoor dat de pagina volledig op een bepaald zoekwoord is gericht. Meer tips over het optimaliseren van content?

Bekijk tips voor het optimaliseren van content
 

Een tevreden klant:
"Prettige club om mee samen te werken, duidelijke afspraken en verder een heerlijke No-Nonsens mentaliteit."

- Johan Sterrenburg

Content beheer van De Webmakers

Laat je webteksten schrijven door De Webmakers. Voor meer informatie, kijk even op onze Content beheer pagina!

Waarom content beheer?
Houd je website up-to-date
Verbeter je positie in de zoekmachines
Leesbaar voor zowel de gebruikers als voor Google
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
08
juli
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Google
Leestijd: 2 min
Content verbeteren met deze nieuwe update!

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten