Blog: 75 meldingen datalek na hack Microsoft Exchange-servers

AP vreest dat veel datalekken nog niet zijn opgemerkt

Een hack van de Microsoft Exchange servers heeft ervoor gezorgd dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de afgelopen weken 75 meldingen over datalekken heeft binnengekregen. Er wordt gevreesd dat veel datalekken nog niet zijn opgemerkt. Wij vertellen je meer over deze lekken én de mailboxen bij De Webmakers.

Wie lopen er gevaar?

De meldingen zijn binnengekomen van organisaties die gebruik maken van de Microsoft Exchange server om mail binnen te krijgen en te verzenden. Hackers hebben via kwetsbaarheden in de beveiliging toegang gekregen tot een aantal servers waardoor gegevens gelekt kunnen worden. 

De hackers stelen data en installeren hun eigen software. Daarom kunnen de hackers zelfs na het oplossen van een beveiligingslek nog toegang krijgen tot de server en deze platleggen.

Mogelijk zijn er meer datalekken

Het AP vreest dat er nog meer lekken zijn dan dat er doorgegeven zijn. Zij roepen daarom op om je systeem te (laten) controleren in de hoop een datalek zo snel mogelijk te verhelpen. Microsoft bracht namelijk op 2 maart updates uit die nieuw ontdekte lekken in Exchange servers moet verhelpen. 9/10 servers zijn hierna geüpdatet, waardoor wordt gevreesd dat de rest van de servers geïnfecteerd zijn. 

E-mail boxen bij De Webmakers

De Webmakers leveren geen Microsoft Exchange mailboxen waardoor je bij De Webmakers geen gevaar loopt. Wij maken namelijk gebruik van IMAP en POP-mailboxen die niet gevoelig zijn voor deze hack. Meer weten?

Neem contact op

Een tevreden klant:
"Waar de Webmakers vooral in uitblinken is service en support. De medewerkers reageren snel en problemen zijn heel snel opgelost."

- Willemijn de Bruijn

IMAP door De Webmakers

Een grote e-mail box kost vanaf €2,- exclusief BTW per maand.

Waarom een IMAP?
Extra grote mailbox
Lees altijd en overal je e-mails
De mogelijkheid om mailboxen te delen met andere gerbuikers
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
25
maart
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: E-mail, Microsoft Exchange
Leestijd: 2 min
75 meldingen datalek na hack Microsoft Exchange-servers

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten