Het aantal DDoS aanvallen heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, na het hoogtepunt in de eerste helft van 2020. Het aantal DDoS aanvallen is namelijk met 33% gestegen ten opzichte van 2020.
De DDoS aanvallen hebben zich aan het begin van dit jaar vooral gericht op vaccinatieplatforms, portaalsites voor e-learning en IT-infrastructuur voor mobiel werken in thuiskantoren. BRON
Ook ransomware komt begin 2021 steeds meer voor. Hierbij worden afpersingsmails verstuurd aan bedrijven waarbij losgeld wordt geëist. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de grootte van het bedrijf.
Met een DDoS aanval (distributed denial-of-service) wordt op een kwaadwillige manier geprobeerd om het verkeer van een bepaalde server, online service of netwerk te verstoren. Dit wordt gedaan door op één moment veel internetverkeer naar deze server, online service of netwerk te sturen waardoor het reguliere verkeer hier niet meer naartoe kan.
Een DDoS aanval kun je voorkomen met de DDoS bescherming van De Webmakers. Wij zorgen ervoor dat jouw website / webportaal wordt gemonitord met de meest effectieve anti-DDoS apparatuur. Hiermee worden aanvallen al binnen enkele seconden tot maximaal 5 minuten gedetecteerd.
Wij blokkeren dit ‘slechte’ verkeer waardoor je website te allen tijde bereikbaar blijft voor jouw potentiële klanten.
De Webmakers kunnen jouw website, online service of netwerk al vanaf €5,- exclusief BTW per maand beschermen. Zo heb je geen omkijken naar de DDoS aanvallen en is het slechts een kleine investering. Meer weten?
- Bob Harder
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.