Blog: De 7 voordelen van een eigen webshop

Redenen om een eigen webshop te beginnen

Nu de offline wereld even stilstaat, is het online drukker dan ooit. Winkelstraten zijn leeg en mensen shoppen massaal hun kerstcadeaus online. Dit betekent dat webshops populairder zijn dan ooit. Maar wat zijn precies de voordelen van het hebben van een eigen webshop?

Webshops zijn populairder dan ooit

Een eigen webshop is al jaren populair. Met de digitalisering blijft het aantal online aankopen groeien. Vooral 2020 heeft een piek gekend door de Coronacrisis. Men werd voorzichtiger en deed vooral veel online aankopen. Dit is terug te zien in de cijfers: Uit onderzoek (april 2020) bleek dat de omzet van webshops met 60% is gestegen sinds de Corona uitbraak. 

De voordelen

 1. 24 uur per dag open
  Een webshop kent geen openings- of sluitingstijden: de shop is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Zo kunnen jouw klanten altijd bij jou terecht; ook wanneer zij ‘s avonds nog snel iets willen bestellen. Je bent dus niet gebonden aan openingstijden van fysieke winkels. 
   
 2. Een extra verkoopkanaal
  Heb je al een fysieke winkel? Dan zorgt het hebben van een eigen webshop voor een extra verkoopkanaal. Je kunt nu je klanten ook online bereiken en je webshop delen op social media om je bereik te maximaliseren. Wil je ook in Google goed gevonden worden? Verdiep je dan eens in zoekmachineoptimalisatie
   
 3. Kostenbesparing voor het pand
  Heb je nog geen fysieke winkel? Dan bespaar je enorm veel geld op de aanschaf/huur van een pand als je een webshop start. Je hebt geen kantoor nodig om je werkzaamheden uit te voeren, dit kan ook gewoon vanuit huis.
   
 4. Aanpassingen eenvoudig doorvoeren
  Wanneer je een aanpassing wilt doorvoeren voor een bepaald product is dit eenvoudig en snel gedaan. De webshops die De Webmakers bijvoorbeeld ontwikkelen worden zo ingericht dat aanpassingen eenvoudig door jou zelf uitgevoerd kunnen worden. Hier heb je verder geen technische kennis voor nodig. Lees meer over onze webshops
   
 5. Houd klanten op de hoogte via een nieuwsbrief
  Tijdens het bestelproces vullen klanten hun gegevens in. Deze gegevens kun je vervolgens (na toestemming) gebruiken om de klant op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Daarnaast is het ook mogelijk om een klant een speciale aanbieding te sturen die aansluit bij de eerdere aankoop.
   
 6. Vrijheid en flexibiliteit
  Het hebben van een eigen webshop geeft jou veel vrijheid en zorgt voor flexibiliteit. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wat je gaat verkopen, voor welke prijs en hoe je dit gaat verzenden. 
   
 7. Geen commissies afdragen
  Naast een eigen webshop is het ook mogelijk om jouw producten te verkopen via bijvoorbeeld bol.com. Jouw producten staan dan wel op een website met veel bereik maar je moet wel een commissie betalen over de producten die verkocht worden. Bij een eigen webshop is dit niet het geval.

Jouw webshop door De Webmakers laten maken?

De Webmakers hebben al vele webshops voor verschillende klanten mogen ontwikkelen. Een aantal hiervan zijn terug te vinden in het portfolio. Wil je jouw webshop door De Webmakers laten maken of wil je gewoon meer informatie?

Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

De Webmakers zijn OpenCart specialisten

Daarom kunnen wij zorgen voor een aantrekkelijke, goed functionerende webshop voor jouw bedrijf!

Voordelen van een eigen webshop
24 uur per dag open
extra verkoopkanaal
kostenbesparing voor het pand
makkelijk aan te passen
houd klanten op de hoogte via nieuwsbrief
vrijheid & flexibiliteit
commissie vrij
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
24
december
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Marketing, Webshop, Opencart
Leestijd: 2 min
De 7 voordelen van een eigen webshop

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten