Blog: 5x de nieuwste functionaliteiten van LinkedIn

Ken jij de nieuwste functionaliteiten al?

Zoals elk Social network blijft ook LinkedIn zich verder ontwikkelen om een betere service te leveren aan de gebruikers. Sommige functionaliteiten zijn overgenomen van andere platformen, zoals Facebook, en andere zijn geheel nieuwe functies door LinkedIn zelf. Heb jij deze nieuwe functies nog niet ontdekt? Wij lichten ze verder voor je toe.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een online social network gericht op professionals. Het doel is om te netwerken om zo je zakelijk netwerk uit te breiden. Het platform wordt gebruikt om kennis te delen (met behulp van elkaars netwerk), om vragen te stellen en vacatures te plaatsen en vinden.

Het platform is in 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd sociaal netwerk met 4,7 miljoen gebruikers. Dat is een groei van 70.000 ten opzichte van 2019. Van deze 4,7 miljoen gebruikers, zijn er ruim 700.000 die het platform dagelijks gebruiken volgens Newcom.

Dit zijn de nieuwste functionaliteiten van LinkedIn

LinkedIn Events

De mogelijkheid om evenementen aan te maken is ondertussen al weer een aantal maanden beschikbaar. Met deze functie kun je vanuit je persoonlijke profiel (helaas niet vanuit je bedrijfspagina) een evenementen aanmaken en hiervoor je netwerk uitnodigen. Bij het aanmaken van een evenement is onderscheid te maken tussen een publiek- en privé evenement. Bij een publiek evenement is het mogelijk, en zeker aan te raden, om het evenement te delen op de tijdlijn zodat deze een boost krijgt én jouw connecties ook hun connecties kunnen uitnodigen. 

Linkedin_evenement.png

De functie is te vinden in de balk aan de linkerkant van de pagina, tussen de groepen en gevolgde hashtags in.

LinkedIn Live

Een andere mogelijkheid is om, net als op Facebook en Instagram, een live video te plaatsen. Hiermee kun je de interactie aangaan met de doelgroep en deze ook deel laten nemen aan de video. Zo ben je niet alleen maar zichtbaar voor je doelgroep, maar bouw je daar ook een band mee op.

LinkedIn bewaart zoekopdracht

Je laatste recente zoekopdrachten worden bewaard door LinkedIn. Handig voor jou maar ook voor LinkedIn zelf. Zij gebruiken deze gegevens namelijk om de gevonden resultaten beter af te stemmen waardoor de gevonden resultaten voor jou als persoon relevanter zijn. Een win-win situatie dus.

Uiteraard kun je deze geschiedenis ook wissen als je het liever niet hebt. Dit kan eenvoudig door op ‘wissen’ te klikken aan de rechterkant van de recente zoekopdrachten. 

LinkedIn_zoekopdracht_wissen.png

Connecties uitnodigen voor je bedrijfspagina

Een functie die weer terug is van weggeweest; connecties uitnodigen voor je bedrijfspagina! Zo kun je meer pagina volgers creëren door het uitnodigen van je eigen connecties. Kijk hier wel mee uit.. niet iedereen vindt het even prettig om dit te ontvangen.

De functie is te vinden aan de rechterkant van de bedrijfspagina en bij de tools voor beheerders.

Connecties_uitnodigen.png

Open for business voor ZZP’ers en mkb

Met deze functie is het voor ZZP’ers en mkb-bedrijven mogelijk om direct zichtbaar te maken aan LinkedIn gebruikers welke diensten zij aanbieden. Het kan gezien worden als een marktplaats die de bedrijven helpt om nieuwe klanten te krijgen. De klanten kunnen je eenvoudig vinden in de zoekresultaten waarna zij contact met je op kunnen nemen.

LinkedIn pagina laten beheren door De Webmakers

Misschien heb je deze blog gelezen maar maak je helemaal geen gebruik van LinkedIn. Of je gebruikt het maar je hebt (eigenlijk) geen tijd om regelmatig berichten te posten. Hiervoor hebben De Webmakers een oplossing; wij kunnen het beheren van jouw LinkedIn pagina uit handen nemen! Kijk voor meer informatie bij Social Media Management.

Een tevreden klant:
"De gehele operatie is door De Webmakers in optima forma begeleid en tot in details uitgevoerd. [..] Wij zijn en blijven bij De Webmakers!"

- Piet Maartense

Social Media Management door De Webmakers

Laat jouw Social Media beheren door De Webmakers. Kijk voor meer informatie.

Waarom social media management?
Vergroot jouw online zichtbaarheid
Neem eenvoudig contact op met je klanten
Abonnement mogelijk
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
26
februari
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Linkedin, Updates
Leestijd: 3 min
5x de nieuwste functionaliteiten van LinkedIn

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten