Blog: December 2022 helpful content update

Een verdere uitbreiding van de helpful content update in augustus

Nadat de Google helpful content update in augustus is uitgerold, wordt er nu voor het eerst een grote update doorgevoerd aan dit systeem. Google is op 5 december begonnen met het uitrollen van de update waarna de impact de dag daarna al merkbaar was! Op deze pagina vind je meer informatie over deze update en frissen we even het geheugen op over de vorige update.
 

Even terug naar de Google helpful content update

Afgelopen zomer kwam Google met grote aanpassingen aan het algoritme onder de naam Google helpful content update. Zoals jullie misschien wel weten, focust Google zich op het tonen van content die het beste aansluit bij de zoekintentie van de gebruikers. Zij willen dus dat jij je tijdens het schrijven van teksten richt op de gebruiker en niet op de zoekmachines. 

Deze update is in het leven geroepen om websites te straffen die enkel teksten schrijven voor de zoekmachines en zich dus niet richten op de gebruikers. De websites met SEO teksten zullen door Google worden bestraft met lagere rankings en de ‘behulpzame websites’ zullen door Google worden beloond met hogere rankings. Hierdoor wordt het voor gebruikers makkelijker om content van hoge kwaliteit te vinden.

Ben je benieuwd naar de Google helpful content update en hoe je waardevolle content kunt creëren?

Helpful content update

 

Wat is nieuw bij de December 2022 helpful content update?

De december update die op dit moment wordt uitgerold, is een globale update. Dat wil zeggen dat de update van invloed is op alle talen in plaats van alleen op de Engelse taal. Hiermee kan Google nog meer lage kwaliteit content opsporen en bestraffen. 

Evenals andere updates, zal het voor deze update ook ongeveer twee weken duren voordat het volledig is uitgerold. Aangezien Google op 5 december is begonnen met de update, zal de update dus ongeveer rond 19 december volledig uitgerold moeten zijn. Vanaf dan merk je mogelijk verschil in je rankings!

Met het doorvoeren van deze update hoopt Google gebruikers van de zoekmachine nog beter te kunnen voorzien van relevante zoekresultaten. Het doel is om nog meer lage kwaliteit content te filteren zodat het makkelijker wordt om authentieke en bruikbare content te vinden. 
 

Google algoritme updates in 2022

Het algoritme van Google blijft in ontwikkeling om de ervaring voor de gebruiker te verbeteren en hen te voorzien van de meest authentieke en bruikbare content. Eerder dit jaar waren er naast de Google Helpful Content update ook bijvoorbeeld al de Google September 2022 Core Update en de Google May 2022 Core Update

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

De December 2022 helpful content update
In navolging op de helpful content update van augustus
Op 5 december begonnen met uitrollen
Een globale update
Het schrijven van teksten uitbesteden aan een professional

Zorg dat je niet geraakt wordt door de Google update door enkel relevante content te delen. Zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Besteed het dan uit.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
08
december
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Zoekmachine Optimalisatie, Google Update
Leestijd: 1 min
December 2022 helpful content update

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten