Blog: Dikgedrukte tekst is belangrijk(er) voor Google

Maar let op dat je niet overdrijft

Het optimaliseren van de content op je website bestaat uit veel aspecten. Denk eens aan de meta title, meta description, de lengte van de tekst en het optimaliseren van de URL. Google’s John Mueller maakte echter nog een optie bekend: belangrijke woorden en zinnen van de pagina dikgedrukt maken.

Google beoordeeld jouw webpagina op ruim 200 ranking factoren

Laten we eerst even teruggaan naar het begin. Want wat gebeurt er eigenlijk in Google nadat iemand een zoekopdracht intypt?

Wanneer iemand een zoekopdracht op Google intypt, raadpleegt Google zijn enorme indexen om een passend antwoord te vinden op de zoekopdracht. In deze indexen bevinden zich miljarden websites waaruit Google de beste resultaten moet kiezen. 

Om te bepalen welke webpagina’s het beste aansluiten bij de zoekopdracht wordt er naar meer dan 200 ranking factoren gekeken. Deze factoren zijn allemaal gerelateerd aan content, techniek en autoriteit. 

Is de webpagina relevant voor de zoekopdracht?

Het is belangrijk dat de content van je webpagina aansluit op de gebruikte zoekopdracht van de Google-gebruiker. Hoe checkt Google dit? Onder andere door het scannen van de teksten, de headers (H1, H2 etc) en de meta description.  

Maar Google’s John Mueller heeft vorige week bekend gemaakt dat je nóg iets kunt optimaliseren aan je webpagina om aan Google duidelijk te maken waar de webpagina over gaat. 

Een van de aanpassingen die je volgens hem aan de content kunt doen, is het markeren van de belangrijkste tekst van de webpagina. Deze maak je dikgedrukt zodat Google eenvoudig kan zien waar de pagina over gaat. Eigenlijk zeg je met de dikgedrukte tekst namelijk ‘hey Google, deze stukjes tekst zijn het belangrijkst voor de pagina’. 

Belangrijkste tekst dikgedrukt maken

Het dikgedrukt maken van de belangrijkste tekst op een webpagina helpt Google om te bepalen welke informatie op je pagina het belangrijkst is. Het geeft namelijk een sterk signaal af aan Google als stukjes van de tekst dikgedrukt zijn.

Let er echter wel op dat je niet teveel tekst dikgedrukt maakt óf dat je zelfs alles dikgedrukt maakt. Alles dikgedrukt staat net zo goed gelijk aan helemaal geen dikgedrukte tekst. Scan dus je tekst en bepaal welke woorden/zinnen het belangrijkst zijn en maak alleen deze dikgedrukt.     

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Het dikgedrukt maken van delen van je tekst is niet het enige wat je kan doen om je website te optimaliseren. Zoals benoemd zijn er ruim 200 ranking factoren. Wij snappen dat het ingewikkeld kan zijn om je website te optimaliseren óf dat je er geen tijd voor hebt. Daarom kunnen De Webmakers het voor je uit handen nemen

Meer weten?

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden
 

Een tevreden klant:
"Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met de Webmakers. Het contact met onze vaste contactpersoon loopt naar tevredenheid en het is fijn om snel te kunnen te kunnen schakelen!"

- Piloot Koen

SEO door De Webmakers

Laat De Webmakers jouw website optimalisatie uit handen nemen!

Beter opvallen voor Google?
Gebruik headers (H1, H2, etc.)
Maak de belangrijkste woorden dikgedrukt
Voeg meta descriptions toe
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
18
november
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO
Leestijd: 2 min
Dikgedrukte tekst is belangrijk(er) voor Google

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten