Blog: Dit is waarom de populariteit van open source e-commerce platforms groeit

Wij noemen 5 voordelen van open source software!

Een trend van de afgelopen jaren is de opkomst van open source e-commerce platforms. Met deze platforms kun je een webshop bouwen en worden steeds populairder omdat de mogelijkheden oneindig zijn! Wij vertellen je meer over de voordelen van open source e-commerce platforms.

Wat is een open source e-commerce platform?

Een open source e-commerce platform kenmerkt zich doordat de software voor iedereen vrij te gebruiken is en je oneindig aanpassingen kunt maken. Deze platforms kunnen dus volledig gepersonaliseerd en uitgebreid worden met de functionaliteiten die jij wenst. De programmeertalen die hier vaak voor worden gebruikt zijn PHP, MySQL en Javascript.
 

De voordelen van een open source e-commerce platform

De toegenomen populariteit van open source e-commerce platforms is te danken aan meerdere kenmerken van de software. Bedrijven kunnen zich namelijk beter onderscheiden van de concurrentie door de ruime mogelijkheden. De voordelen zijn als volgt:

 1. De software is gratis te gebruiken
  Open source software is gratis te gebruiken waardoor je veel kosten bespaard. Zo hoef je enkel voor de ontwikkelkosten te betalen en is het een minder grote investering om met een webshop te starten. Het overgebleven budget kun je investeren in zaken als marketing of klantenwerving. 
   
 2. Webshops kunnen volledig gepersonaliseerd worden
  De open source structuur zorgt voor oneindige mogelijkheden waardoor een webshop volledig aangepast kan worden naar jouw wensen. Je beschikt dus niet over functies die je eigenlijk niet nodig hebt waardoor de webshop niet over onnodig veel data beschikt. Dit doet de snelheid van jouw shop ten goede. 

  Daarnaast kun je ook de lay-out van de webshop volledig aanpassen naar de kleuren van jouw bedrijf. 
   
 3. Eenvoudig op te schalen
  Wanneer jouw webshop een flinke groei doormaakt is het fijn als software eenvoudig opgeschaald kan worden zonder dat dit problemen oplevert. Open source software maakt het mogelijk om bijvoorbeeld extra servers en databases te koppelen zodat het extra verkeer en transacties goed opgevangen worden.
   
 4. Iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de software
  Een ander voordeel van een open source e-commerce platform is dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de software. Hiermee wordt bijgedragen aan innovatie van de software waardoor het goed up-to-date blijft. Zo worden bijvoorbeeld nieuwe functies toegevoegd en bugs opgelost.
   
 5. Beveiliging op hoog niveau
  Als webshopeigenaar wil je uiteraard de gegevens van jouw klanten beschermen. Een open source e-commerce platform biedt beveiliging van hoog niveau waardoor gevoelige informatie en persoonsgegevens goed beschermd zijn. 

 
De Webmakers: OpenCart Specialist

Hoewel open source platformen dus steeds meer populariteit krijgen, maken wij al jaren gebruik van open source software. De Webmakers maken voor het bouwen van webshops namelijk gebruik van OpenCart en zijn hier echte specialisten in. Dit framework heeft onze voorkeur simpelweg omdat het standaard veel functionaliteiten biedt en door de open source structuur voor ons onbeperkt aanpasbaar en uitbreidbaar is.

Door de jaren heen hebben wij al vele klanten mogen helpen met het ontwerpen en ontwikkelen van een OpenCart webshop en hebben wij onze diensten flink uitgebreid. Door diverse samenwerkingen is het namelijk mogelijk om diverse betaalproviders toe te voegen én kun je een koppeling maken met marketplaces en kassasystemen. 

Meer informatie?

Neem contact met ons op
 

Een tevreden klant:
"Zeer tevreden over onze samenwerking met De Webmakers. [..] Prettig communiceren en goede kennis van onze vaste developer zijn een goede basis tot succes."

- Rudolph Dekker

De voordelen van een open source e-commerce platform
De software is gratis te gebruiken
Webshops kunnen volledig gepersonaliseerd worden
Eenvoudig op te schalen
Iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de software
Beveiliging op hoog niveau
Een webshop met eindeloos veel mogelijkheden?

De Webmakers kunnen voor jou een OpenCart webshop op maat bouwen.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
13
april
2023
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Opencart, Webshops
Leestijd: 2 min
Dit is waarom de populariteit van open source e-commerce platforms groeit

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten