Blog: Diversiteit aan webdesigners

Waarom een professioneel webdesign bureau?

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan bedrijven die uw website kunnen ontwerpen. Tussen deze bedrijven zitten echter grote verschillen; van kleine éénpit zaakjes tot aan professionele webdesign bureaus. Wat maakt het verschil?

Door de nieuwe techniek lijkt het tegenwoordig wel of iedereen een website in elkaar kan zetten. Toch is het belangrijk om het door een professional te laten doen. Webdesign bureaus zijn er in alle soorten en maten. Er kunnen verschillen zitten in de grootte van het bedrijf, de systemen die gebruikt worden maar bijvoorbeeld ook in de kwaliteit. Een aantal belangrijke punten voor webdesigns zijn als volgt:

  • Webdesignen is een vak

Het maken van een volledig functionerende en professionele website is een vak. Hierdoor betaal je voor de ervaring, kennis en creativiteit. Het is dus logisch dat het ontwerpen van websites niet altijd dezelfde prijs heeft; iemand met minder kennis en ervaring zal ook minder geld vragen om een website te designen. Hierbij zie je ook dat websites worden gebouwd met Wordpress. Tegenwoordig kunnen er makkelijk websites ontworpen worden met Wordpress door de eenvoudige werking van het programma. Het gebeurt echter vaak dat er bij het ontdekken van een mankement geen oplossing gevonden kan worden door gebrek aan ervaring en kennis.

  • Het verwerken van wensen en behoeften

Bij een professioneel webdesign bureau zal er goed geluisterd worden naar de wensen en behoeften van de klant. De website zal aan de hand hiervan ontworpen worden. Door middel van de jarenlange ervaring en kennis kan er een uitstekende inschatting gemaakt worden over het in de praktijk brengen van deze wensen. Bij éénpitters ontbreekt vaak ervaring; hierdoor is het lastiger om de wensen en behoeften daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

  • Beschikbare tijd

De communicatie verloopt soepel en professioneel bij een webdesign bureau. Er zal een eerste afspraak worden gemaakt waarin de wensen en behoeften worden besproken die binnen het budget vallen waarna er daarna aan de slag zal worden gegaan met de website. Hier worden waar mogelijk ook nog specialisten ingehuurd voor teksten en fotografie waarna de website uitvoerig getest zal worden. Bij éénpitters is het mogelijk dat er een beperkte tijd beschikbaar is door het feit dat er maar één persoon werkzaam is. Hierdoor zullen mogelijke aanpassingen ook pas later doorgevoerd worden.

  • SEO

Naast dat het ontwerp voor de website op orde moet zijn is het ook belangrijk dat de website goed scoort in Google, ook wel zoekmachine optimalisatie. Ook hierom is het belangrijk dat een professional de website ontwerpt omdat er wel degelijk ervaring en kennis nodig is om een website te optimaliseren voor de zoekmachine.

  • Een responsive webdesign

Door het toenemen van het mobiele gebruik is het belangrijk dat er een goed werkende mobiele versie is van de website. Hiervoor is een responsive webdesign nodig; een website die zich aan het beeldscherm van de gebruiker aanpast. Een professioneel webdesigner zal hier op voorhand al rekening mee houden zodat de gehele website is ingericht voor verschillende devices.

Website design door De Webmakers

Laat een website ontwerpen door een professioneel webdesign bureau. De Webmakers ontwerpen websites aan de hand van de wensen en behoeften van de klant. Bij het afsluiten van een website onderhoudscontract wordt er ook voor gezorgd dat de website up-to-date is. Mocht er een probleem zijn of een aanpassing gedaan worden zal deze ten allen tijden binnen 48 uur doorgevoerd worden. Wil je meer weten over onze werkwijze?

Een tevreden klant:
"Prettige club om mee samen te werken, duidelijke afspraken en verder een heerlijke No-Nonsens mentaliteit."

- Johan Sterrenburg

Webdesign

Wil je meer weten over onze werkwijze op het gebied van webdesign? Bekijk het hier.

Webdesign
Gebaseerd op jouw wensen en behoeftes
Gemaakt door experts
Goed vindbaar in de zoekmachines
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
19
september
2019
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO, Responsive, Webdesign
Leestijd: 1 min
Diversiteit aan webdesigners

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten