Blog: Facebook: gratis tools om een bedrijf te beheren

Wij lichten er 4 uit in deze blog

Het Social Media platform Facebook bevat veel gratis- en betaalde tools om jouw bedrijf te helpen. Van een shop tot berichtenfunctie en van advertenties tot een livefunctie: de mogelijkheden binnen Facebook zijn enorm. In deze blog lichten wij 4 gratis tools uit om jouw bedrijf te beheren. 

Facebook Shops 

Eerder publiceerden wij al een blog over deze functie. Facebook heeft deze functie in 2020 gelanceerd om ondernemers te helpen om de online verkopen te vergroten, zonder dat je daar zelf een webshop voor hoeft te laten maken. Met Facebook Shops is het namelijk mogelijk om gratis jouw producten te verkopen via Facebook. 

Meer weten over Facebook Shops


Actieknop

Op Facebook is het mogelijk om bovenaan de bedrijfspagina een actieknop in te stellen. Welke knop je instelt is volledig aan jou! Er bestaan verschillende mogelijkheden die kunnen passen bij jouw bedrijf. 

Actieknop Facebook

 

Andere opties zijn bijvoorbeeld:

  • Nu boeken
  • Nu bellen
  • E-mail sturen
  • Meer informatie
  • App gebruiken


Evenementen

Met deze optie kun je meer bezoekers naar jouw evenement trekken. Je kunt namelijk een evenement aanmaken waar je meer informatie geeft over de activiteit en men kan aangeven of ze aanwezig of geïnteresseerd zijn. Hierdoor krijgt jouw evenement ook meer bereik omdat het in de tijdlijn van vrienden wordt gedeeld als je interesse hebt in het evenement. 

Deze optie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij festivals en concerten maar is ook geschikt voor kleinschaligere evenementen zoals een informatiesessie bij jouw bedrijf.

Vacatures plaatsen

Het is mogelijk om openstaande vacatures binnen je bedrijf te plaatsen op Facebook. Je kunt namelijk niet alleen een bericht plaatsen met de vacature, maar ook een vacature plaatsen via de vacature optie. Op deze manier kun je het gehele sollicitatieproces via Facebook doen. 

Jouw socials laten beheren door De Webmakers?

De Webmakers kunnen jouw Social Media kanalen beheren waardoor jij je kunt focussen op andere taken. Wil je bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks iets geplaatst hebben? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

SEO pakket bij De Webmakers

Jouw socials laten beheren door De Webmakers? Bekijk hier de opties!

Waarom social media management?
Vergroot jouw online zichtbaarheid
Neem eenvoudig contact op met je klanten
Abonnementen mogelijk
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
11
februari
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Facebook
Leestijd: 2 min
Facebook: gratis tools om een bedrijf te beheren

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten