Facebook: gratis tools om een bedrijf te beheren

Wij lichten er 4 uit in deze blog

Facebook: gratis tools om een bedrijf te beheren

Het Social Media platform Facebook bevat veel gratis- en betaalde tools om jouw bedrijf te helpen. Van een shop tot berichtenfunctie en van advertenties tot een livefunctie: de mogelijkheden binnen Facebook zijn enorm. In deze blog lichten wij 4 gratis tools uit om jouw bedrijf te beheren. 

Facebook Shops 

Eerder publiceerden wij al een blog over deze functie. Facebook heeft deze functie in 2020 gelanceerd om ondernemers te helpen om de online verkopen te vergroten, zonder dat je daar zelf een webshop voor hoeft te laten maken. Met Facebook Shops is het namelijk mogelijk om gratis jouw producten te verkopen via Facebook. 

Meer weten over Facebook Shops


Actieknop

Op Facebook is het mogelijk om bovenaan de bedrijfspagina een actieknop in te stellen. Welke knop je instelt is volledig aan jou! Er bestaan verschillende mogelijkheden die kunnen passen bij jouw bedrijf. 

Actieknop Facebook

 

Andere opties zijn bijvoorbeeld:

  • Nu boeken
  • Nu bellen
  • E-mail sturen
  • Meer informatie
  • App gebruiken


Evenementen

Met deze optie kun je meer bezoekers naar jouw evenement trekken. Je kunt namelijk een evenement aanmaken waar je meer informatie geeft over de activiteit en men kan aangeven of ze aanwezig of geïnteresseerd zijn. Hierdoor krijgt jouw evenement ook meer bereik omdat het in de tijdlijn van vrienden wordt gedeeld als je interesse hebt in het evenement. 

Deze optie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij festivals en concerten maar is ook geschikt voor kleinschaligere evenementen zoals een informatiesessie bij jouw bedrijf.

Vacatures plaatsen

Het is mogelijk om openstaande vacatures binnen je bedrijf te plaatsen op Facebook. Je kunt namelijk niet alleen een bericht plaatsen met de vacature, maar ook een vacature plaatsen via de vacature optie. Op deze manier kun je het gehele sollicitatieproces via Facebook doen. 

Jouw socials laten beheren door De Webmakers?

De Webmakers kunnen jouw Social Media kanalen beheren waardoor jij je kunt focussen op andere taken. Wil je bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks iets geplaatst hebben? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Een tevreden klant:
"Fijn bedrijf, heeft het al jaren op orde. Geen vraag is te veel en altijd snel en vriendelijk contact!"

- Martijn Bakker

Delen
11
februari
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Facebook
Leestijd: 2 min
Facebook: gratis tools om een bedrijf te beheren

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten