Blog: Microsoft stopt ondersteuning Edge Legacy en Teams op IE 11

Maak jij al gebruik van de nieuwe Microsoft Edge?

Gisteren kondigde Microsoft aan te stoppen met de ondersteuning van Edge Legacy en Microsoft 365 apps op Internet Explorer 11. Het stoppen van de ondersteuning zal niet direct plaatsvinden; er is nog tijd om te updaten.

Microsoft 365 apps en services worden niet langer ondersteund op Internet Explorer 11

Het afbouwen van de ondersteuning van Microsoft 365 apps en services op Internet Explorer 11 begint op 30 november 2020: vanaf deze datum zal de Microsoft Teams web app niet langer ondersteund worden. 

De overige apps zullen vanaf de dag van de aankondiging nog een jaar worden ondersteund. Vanaf 17 augustus 2021 zullen de overige Microsoft 365 apps en services niet meer ondersteund worden door Internet Explorer 11. 

Vanaf deze data zullen gebruikers een slechtere ervaring hebben met de Microsoft 365 apps en services of kunnen zij hier geen verbinding meer mee maken. De slechtere ervaring houdt in dat bepaalde functies niet meer werken.

Microsoft meldt dat bedrijven die investeringen hebben gedaan in verouderde Internet Explorer 11 apps nog wel zullen beschikken over een werkende app. 

Microsoft Edge Legacy maakt plaats voor nieuwe Microsoft Edge

Naast de aangekondigde data dat de Microsoft 365 apps niet meer worden ondersteund in Internet Explorer 11, maakt Microsoft ook een datum bekend waarop Edge Legacy niet meer wordt ondersteund. Vanaf 9 maart 2021 worden er namelijk geen beveiligingsupdates meer ontvangen door Edge Legacy. 

Tegen de tijd dat dat gaat gebeuren beschikken de meeste gebruikers echter al over de nieuwe Microsoft Edge: de nieuwe Edge wordt namelijk onderdeel van de 20H2 upgrade van Windows 10 die in het najaar plaatsvindt. 

Mocht je al eerder gebruik willen maken van de nieuwe Edge is dat ook mogelijk. Microsoft is nu namelijk al bezig met het verspreiden van de browser via Windows update waardoor al miljoenen gebruikers de nieuwere versie hebben. 

Enkele voordelen van de nieuwe Edge

De nieuwe Edge van Microsoft gebruikt dezelfde kern als Google’s Chrome, de Opera browser en privacy-browser Brave. Het grootste voordeel is dat je website op bijna iedere browser hetzelfde er uit ziet. Daarnaast is de nieuwe Edge van Microsoft een stuk veiliger dan de verouderde IE11 of Edge legacy.

Een website voor de nieuwste browsers

De Webmakers ontwerpen altijd voor de nieuwste browsers. Hierdoor beschik je over een website die up-to-date is en die er in bijna alle browsers hetzelfde uitziet. Wil je jouw website laten ontwerpen door De Webmakers?

Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met de Webmakers. Het contact met onze vaste contactpersoon loopt naar tevredenheid en het is fijn om snel te kunnen te kunnen schakelen!"

- Piloot Koen

Jouw website voor de nieuwste browsers

De Webmakers ontwerpen altijd voor de nieuwste browsers. Geïnteresseerd in een nieuwe website?

Website ontwikkeling door De Webmakers
Ruimte voor aanpassingen
Mogelijkheid om de website te vullen met content
Aanvullend SEO-pakket beschikbaar
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
18
augustus
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Website Design, Microsoft
Leestijd: 2 min
Microsoft stopt ondersteuning Edge Legacy en Teams op IE 11

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten