Google Analytics 4 update

Ben jij al klaar voor de update?

Google Analytics 4 update    

Google Analytics komt met een grote update waarbij veel gaat veranderen. Er is eerder al een test uitgevoerd in de beta versie, maar Google laat weten dat de nieuwe update vanaf nu te gebruiken is. 

Wat houdt de update in?

Google Analytics 4, zoals de nieuwe update heet, werkt met een event-driven datamodel waarbij ‘events’ worden gemeten die een gebruiker op jouw website uitvoert. Dit is anders dan de vorige versie Google Universal.

De update brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Je kunt doelgroepen eenvoudiger indelen op de acties die zij ondernomen hebben op je website
  • Je kunt beter de engagement meten
  • Hiermee wordt het ook makkelijk om data van de website en app te meten en combineren

Moet ik gebruik maken van deze update?

Google Analytics 4 is al een tijdje in de beta versie getest, maar wordt nu de nieuwe standaard. Bedrijven die nieuw zijn met Google Analytics gaan automatisch met de nieuwe update werken maar het is ook de bedoeling dat de huidige Google Analytics (Google Universal) uiteindelijk vervangen wordt door Google Analytics 4. Dit geldt dus voor iedereen die op dit moment al gebruik maakt van Google Analytics.

Wij raden jou hierdoor aan om alvast aanpassingen te (laten) maken zodat je inzicht kunt krijgen in de nieuwe update. Het is belangrijk dat je nieuwe account al opgezet is en je weet hoe je hiermee moet werken voordat je huidige account helemaal wordt vervangen door de nieuwe update. De update neemt géén data mee uit de huidige Google Analytics; hoe eerder je gebruik maakt van de nieuwe update, hoe meer historische data je uiteindelijk tot je beschikking hebt in Google Analytics 4. 

Op dit moment biedt Google de mogelijkheid om alvast te wennen aan het nieuwe systeem. Je kunt namelijk tegelijk gebruik maken van je oude als het nieuwe account zodat je helemaal voorbereid bent voordat de update de volledige nieuwe standaard wordt.

Alvast voorbereiden voor de nieuwe update?

De Webmakers helpen jou graag bij de aanpassingen die nodig zijn om voorbereid te zijn voor de nieuwe update. Hiervoor moeten namelijk enkele aanpassingen worden gedaan in de code van de website zodat de nieuwe Google Analytics gekoppeld wordt aan jouw website.

We horen het graag als we jou hierbij kunnen ondersteunen!

Neem contact op
 

Voorbereiden op de update?

De Webmakers kunnen jou helpen om jouw Google Analytics account up-to-date te maken.

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

Delen
05
november
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO, Online Marketing
Leestijd: 2 min
Google Analytics 4 update

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten