Google geeft veilige sites hogere ranking

Google wil veiligheid voor alle websites

Google geeft veilige sites hogere ranking

Google heeft zijn algoritmes aangepast waardoor websites met een beveiligingscertificaat nu beter scoren. Ongetwijfeld is dit gedaan om de veiligheid op internet te verhogen.

De Webmakers kunnen betrouwbare en door Google goedgekeurde SSL certificaten leveren en installeren. Buiten het certificaat heeft elke beveiligde site ook een apart IP nummer nodig. Een beveiligde site is te herkennen aan de groene HTTPS letters in de URL bovenin de browser.

Bel voor meer informatie over SSL certificaten naar 0183 66 45 35.

Https wordt een belangrijke factor

De afgelopen maanden is al met de nieuwe ranking-formule geëxperimenteerd door Google. Het is niet zo dat een https-website nu per definitie beter scoort dan een http-website, maar de veiligheid wordt nu wel meegewogen naast andere criteria om de relevantie van een pagina te beoordelen. "De invloed van https in het webadres heeft een kracht van ongeveer 1 procent in de hele formule", blogt Google. De factor die https speelt wordt wel groter de komende tijd. "Dat geeft de webmasters de tijd om in hun eigen tempo over te schakelen op de veilige versie", aldus Google.

In de wandelgangen gaat het gerucht dat Google binnen afzienbare tijd een waarschuwing gaat geven bij alle onbeveiligde websites.

Wat is https?

Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Bij gebruik van https worden gegevens op de website versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. De zogenaamde SSL-verbinding versleutelt hierbij het http-verkeer, waardoor verstuurde gegevens niet uit te lezen zijn zonder het encryptie-algoritme te kraken.

Een tevreden klant:
"Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met de Webmakers. Het contact met onze vaste contactpersoon loopt naar tevredenheid en het is fijn om snel te kunnen te kunnen schakelen!"

- Piloot Koen

Delen
09
februari
2014
Cor Riezouw
Door: Cor Riezouw
Fulltime Webmaker sinds 2002. (UX)Design, HTML, CSS,en Zoekmachine optimalisatie (SEO).
Tags: HTTPS, SSL certificaten
Leestijd: 1 min
Google geeft veilige sites hogere ranking

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten