Blog: Google komt met een nieuwe core update

Zijn jouw rankings al veranderd?

Google heeft weer aangekondigd om binnen enkele dagen met een nieuwe core update te komen: de January Core Update. Deze update is van invloed op de rankings in de zoekmachine waardoor het belangrijk is om in de gaten te houden of jouw rankings van de afgelopen dagen én komende dagen ook plotseling zijn veranderd.   

Wat is een core update?

Een core update is een update van de zoekalgoritmes en systemen om er zo voor te zorgen dat het doel van Google wordt behaald: Het presenteren van relevante en autoritaire content aan zoekers. Deze updates vinden een aantal keer per jaar plaats.

Hoewel Google dagelijks verschillende aanpassingen doorvoert in de zoekmachine, vinden er ook weleens ‘core updates’ plaats. Deze grotere updates zijn van invloed op rankings waardoor deze altijd van te voren worden aangekondigd.

Je zult wel denken; op wie zijn deze updates dan van toepassing? Google geeft in een blog aan dat de updates geen invloed hebben op een specifieke pagina. De updates worden namelijk doorgevoerd om content nog beter te beoordelen voor de gebruiker waardoor het van invloed kan zijn op alle websites. Het enige wat namelijk gebeurt is dat de lijst met zoekresultaten opnieuw wordt ingedeeld aan de hand van de wijzigingen.

Wat houdt de January 2020 Core Update in?

Op 13 januari heeft het twitter account ‘Google Search Liaison’ bekend gemaakt dat de januari 2020 core update eraan komt. Dit is een officieel account van Google’s openbare contactpersonen voor zoeken.

januari_core_update_tweet.PNG

Later die dag werd bekend dat de update live is en de komende dagen zal worden verwerkt in de verschillende data centers. Dit is de enige informatie die (tot nu toe) bekend is over de January 2020 Core Update.  

Januari_core_update_complete.PNG

Wat kun je doen om te optimaliseren voor een core update?

Zoals ik al eerder in deze blog benoemd heb, wordt een core update gedaan om het systeem zo te verbeteren dat gebruikers meer relevante en autoritaire content te zien krijgen als zij een zoekopdracht hebben ingetoetst.

Het enige wat je te doen staat, is dus bedenken of jouw gecreëerde content ook daadwerkelijk relevant is voor jouw doelgroep. Om dit te controleren heeft Google een lijst met vragen gepubliceerd. 

Content laten beheren door De Webmakers?

De Webmakers hebben ervaring met het schrijven van relevante website teksten. Hierdoor kunnen wij het schrijven daarvan voor jou uit handen nemen. Benieuwd? Lees dan verder bij contentbeheer!

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

Contentbeheer

Jouw webteksten laten schrijven door één van onze contentspecialisten? 

Waarom content beheer?
Houd je website up-to-date
Verbeter je posities in zoekmachines
Leesbaar voor zowel gebruikers als voor Google
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
15
januari
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO, Ranking, Google Update
Leestijd: 2 min
Google komt met een nieuwe core update

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten