Google komt met de May 2022 core update

Wat merk je hiervan?

Merk jij deze week schommelingen in je rankings? En ben je met bepaalde zoekwoorden ineens helemaal weggezakt terwijl je met een andere zoekterm ineens top resultaten behaalt? Dan zou dat weleens kunnen komen door de May 2022 core update.

Updates van het Google Algoritme

Het algoritme van Google blijft in ontwikkeling. Voortdurend worden er kleine én grote aanpassingen aan het algoritme doorgevoerd zodat de zoekresultaten optimaal aansluiten bij zoekopdrachten van Google gebruikers. 

De laatste grote core updates waren bijvoorbeeld de November 2021 core update, July 2021 core update en de June 2021 core update. Deze laatste was een grote update waar wat tijd overheen ging voordat deze volledig uitgerold was.

De aankondiging van de May 2022 core update

Vorige week verscheen er een twitterbericht op het account van Google Search Central met de aankondiging van een nieuwe brede core update genaamd May 2022 core update. De post bevat een link naar een artikel op het Google Search Central Blog.

Screenshot Twitter bericht


In dit artikel wordt aangegeven dat ook deze update weer wordt doorgevoerd om de relevantie van de zoekresultaten te verhogen zodat de resultaten bruikbaarder zijn voor iedereen. Ook is in dit bericht van 25 mei te vinden dat het ongeveer 1-2 weken duurt voordat de update volledig is uitgerold. 

Op het moment dat de core update volledig is uitgerold, wordt dit bevestigd in datzelfde blogbericht. 

UPDATE 09-06-2022: De core update is volledig uitgerold!

 
Wat moet je doen als je op een negatieve manier getroffen bent door deze update?

Als je negatieve effecten ondervindt van deze core update, kan je eigenlijk niet meer doen dan doorgaan waar je mee bezig was. Een core update wordt doorgevoerd om nog betere en waardevolle content te tonen aan Google gebruikers. Zorg dus dat je vooral bezig blijft met het schrijven en optimaliseren van webpagina’s die gericht zijn op de behoeftes van jouw doelgroep.

Een tevreden klant:
"In samenwerking met de Webmakers hebben we nu een site waar we trots op zijn. Van de Lay-out tot de kleine details, alles is gebouwd zoals wij het wilde hebben."

- S. Faas

De Google May 2022 core update
Aanpassingen voor het verbeteren van de zoekresultaten
Word uitgerold tussen 25 mei en +/- 8 juni
Kan zorgen voor schommelingen in de rankings
Blijf op de hoogte van de laatste Google updates

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Google updates? Houd dan onze blogpagina in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
02
juni
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Google Update
Leestijd: 1 min
Google komt met de May 2022 core update

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten