Blog: Google rolt komende maanden twee (!) core updates uit

De komende maanden wordt het algoritme van Google weer gewijzigd

Google heeft aangekondigd dat het algoritme niet alleen in juni maar ook in juli wordt geüpdatet. De update voor juni is op 2 juni doorgevoerd, waardoor de effecten aankomende weken zichtbaar zullen worden. 

Geen normale update maar een brede core update

Het algoritme van Google wordt regelmatig geüpdatet. Hier merk je vaak niks van omdat het gaat om kleine aanpassingen. Daarnaast worden er ook vaak aanpassingen doorgevoerd voor bepaalde type websites of sectoren waardoor je daar ook weinig van zult merken.

Dit keer gaat het echter weer om een grote update. De June broad core update zorgt voor aanpassingen in het gehele algoritme die invloed kan hebben op alle zoekresultaten.

De effecten zijn niet duidelijk: Google past het algoritme aan om zo relevant mogelijke resultaten te tonen bij zoekopdrachten van de gebruikers. Het kan dus gebeuren dat je op het ene zoekwoord daalt in de resultaten, terwijl je op een ander zoekwoord zult stijgen.

Waarom ook nog een update in juli?

Je zult wel denken: waarom wordt er direct nog een update aangekondigd voor juli terwijl het algoritme in juni is geüpdatet? Dit komt doordat er niet genoeg tijd was om de aanpassingen nog op tijd door te voeren voor de update van juni. Daarom is besloten om een deel van de veranderingen pas in juli door te voeren. 

Het kan dus zo zijn dat je resultaten na de update van juni slechter zijn geworden, maar dat deze in juli weer verbeteren.

Aanpassingen aan je website naar aanleiding van een core update

Direct actie ondernemen na het doorvoeren van een core update is niet nodig. De rankings kunnen ook weer herstellen met de update in juli. Desalniettemin is het wel belangrijk om je website up-to-date te houden en zo relevant mogelijke content te delen voor jouw doelgroep. Dit doe je aan de hand van SEO-activiteiten en het creëren van content.
 

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

Content beheer

Laat je webteksten schrijven door De Webmakers. Voor meer informatie over content beheer?

Waarom content beheer?
Houd je website up-to-date
Verbeter je posities in zoekmachines
Leesbaar voor zowel gebruikers als voor Google
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
03
juni
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO, Google Update
Leestijd: 2 min
Google rolt komende maanden twee (!) core updates uit

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten