Google September 2022 Core Update

Wat is de impact van deze update?

Slechts 3 dagen nadat de helpful content update is uitgerold, heeft Google alweer een nieuwe core update aangekondigd: de September 2022 Core Update. Deze is ondertussen ook alweer uitgerold in de zoekmachines, maar wat voor invloed heeft dat op jouw zoekresultaten?
 

Google September 2022 Core Update

Op 12 september 2022 kondigde Google de September 2022 Core Update aan, slechts 3 dagen na het voltooien van de helpful content update. Het heeft 15 dagen geduurd voordat de update volledig was uitgerold en de resultaten hiervan zijn nu zichtbaar.

Hoewel core update veel krachtiger is dan de reguliere aanpassingen van het algoritme van Google, heeft deze update minder impact dan eerdere core updates zoals de May 2022 core update.  
 

Resultaten tot nu toe

Uit metingen van SEMrush blijkt dat er al snel na de aankondiging van de update schommelingen in de rankings te zien waren. De aankondiging was op 12 september en de grootste schommelingen vonden direct op 13 september plaats. 
 

SERP Volatility


Daarnaast geeft SEMrush ook inzicht in het verschil in schommelingen tussen de core update in mei en september. In deze grafiek zie je duidelijk dat er in mei veel grotere schommelingen waren dan in september. 

Verschillen mei en september

(SEMrush)
 

Controleer je rankings

Na het uitrollen van twee updates is het hoog tijd om te kijken wat de stand van zaken is voor jouw website! Neem een kijkje in Google Analytics en Google Search Console en ga na hoe jouw website ervoor staat. 
 

Bekijk gratis website tools

 

Ben je getroffen door de update? Blijf dan vooral doorgaan waar je mee bezig was. Focus je vooral op de gebruikers en creëer content die hen echt helpt. In eerste instantie moet dit jouw doel zijn en blijven. Deed je dit nog niet? Dan is het wel belangrijk om je meer te gaan focussen op de lezers van jouw content. 
 

Helpful Content Update

De September 2022 Core Update komt in navolging op de helpful content update. De Google helpful content update richt zich volledig op websites die puur content creëren voor de zoekmachines in plaats van voor gebruikers. Het doel? Meer hoge kwaliteit content kunnen laten zien aan Google gebruikers zodat zij daadwerkelijk verder geholpen kunnen worden.
 

De helpful content update
 

Een tevreden klant:
"Fijn bedrijf, heeft het al jaren op orde. Geen vraag is te veel en altijd snel en vriendelijk contact!"

- Martijn Bakker

De Google September 2022 Core Update
Aangekondigd op 12 september 2022
Volgt 3 dagen na de helpful content update
Minder schommelingen dan na de update in mei
Blijf op de hoogte van de laatste Google updates

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Google updates? Houd dan onze blogpagina in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
29
september
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Zoekmachine Optimalisatie, Google Update
Leestijd: 2 min
Google September 2022 Core Update

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten