Blog: Het ontstaan van Concrete5.nl

Nicky vertelt jullie meer over zijn ervaringen met Concrete5.nl

Het ontstaan van Concrete5.nl

Ik ben tijdens mijn stageperiode bij De Webmakers begonnen met het maken van YouTube-video’s om zo uitlegvideo’s te maken over het Concrete5 CMS. Nadat alle video’s op YouTube stonden ben ik begonnen met het maken van www.concrete5.nl. Deze website is ontstaan omdat veel mensen toch vragen hebben over het Concrete5 CMS. Deze vragen zijn soms eenvoudig te behandelen via de telefoon maar voor klanten is het toch makkelijker om een video te bekijken en zo hun probleem op te lossen. De video’s bevatten alles waar de klanten mee te maken kunnen hebben. 

Concrete5.nl is uiteraard niet alleen beschikbaar voor onze klanten, maar voor iedereen. De video’s zijn beschikbaar met Nederlandse- en Engelse ondertiteling. Ook is de website in deze twee talen beschikbaar.

Categorieën en video’s

Alle video’s zijn beschikbaar per categorie, zo hebben we bijvoorbeeld de categorie ‘blokken (met uitleg)’. In de categorie staan alle video’s over de beschikbare blokken, ook worden er meerdere dingen uitgelegd zoals bijvoorbeeld het toepassen van een template op één van de blokken. Voor nu hebben we al 9 categorieën en rond de 50 video’s. Zie hieronder het menu met alle beschikbare categorieën en video’s:
 

concrete5.nl menu.png

Video's met stapsgewijze uitleg en ondertiteling

Per video hebben we de ondertiteling stapsgewijs naast de video gezet. Op deze manier kun je alles eventueel nog even rustig nalezen. Ook hebben we voor sommige video’s een opmerking erbij gezet wanneer je bijvoorbeeld ergens op moet letten of een kleine tip. Zie hieronder een voorbeeld van een video-pagina: 
 

concrete5.nl voorbeeld video pagina.png

‘Advanced’-video’s

De video’s die op de website staan zijn voor de ‘webmasters’. Ook zijn er video’s met het ‘advanced’-label, deze zijn bedoeld voor de meer geavanceerde gebruikers en de gebruikers die alle beschikbare rechten hebben. De ‘advanced’-video’s zijn over het algemeen de wat moeilijkere dingen, zo kan je bijvoorbeeld een kalender toevoegen maar ook een hele uitgebreide kalender. Dit laatste valt onder de ‘advanced’-video’s.

Up-to-date

Het up-to-date houden van de website is uiteraard erg belangrijk, in elke update komt er wel een nieuwe functie bij voor het Concrete5 CMS. Hierdoor is het erg belangrijk om ook de website bij te blijven houden. Ook blijven we video’s maken om iedereen zo verder te blijven helpen. Als we erachter komen dat er veel mensen zijn die met een bepaald probleem zitten, maken we hier zo snel mogelijk een video van zodat we deze mensen in één keer allemaal kunnen helpen.

Missen er voor jou video’s?

Hoewel we druk bezig blijven met het up-to-date houden van de website, kan het natuurlijk altijd zo zijn dat je tegen iets aanloopt in Concrete5 maar hier nog geen video over is gemaakt. Dus zijn er voor jou nog onduidelijkheden tijdens het werken met Concrete5, maar is hier nog geen video over? Laat het mij weten!

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

Concrete5 Specialist

De Webmakers zijn Concrete5 specialisten. Je kunt met al je vragen bij ons terecht.

Waarom Concrete5?
Geen technische kennis nodig
Uit te bereiden met add-ons
Aanpassingen eenvoudig via de webbrowser
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
30
april
2020
Nicky Devilee
Door: Nicky Devilee
Fulltime Webmaker sinds 2020. Gespecialiseerd in Concrete5, PHP, HTML en meer.
Tags: Concrete5 CMS
Leestijd: 3 min
Het ontstaan van Concrete5.nl

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten