Instagram hashtags: hoe zet je deze in?

Bereik ook mensen die jou niet volgen door het gebruik van hashtags!

Instagram is een populair social media kanaal waar jij als ondernemer zeker gebruik van zou moeten maken! Door de inzet van hashtags kun je het maximale uit je pagina halen, maar hoe gebruik je deze? En hoe weet je welke hashtags je moet toevoegen aan jouw bericht? Wij leggen het uit!

Meer bereik creëren met het gebruik van hashtags

Het gebruik van hashtags is een ideale manier om meer bereik te creëren op Instagram. Je zorgt er op deze manier voor dat niet alleen jouw volgers jouw Instagram berichten kunnen zien, maar ook andere gebruikers uit jouw doelgroep die jou nog niet volgen.

Uiteraard zijn er nog meer manieren om meer bereik te krijgen op Instagram. Ben je benieuwd welke?

Ik wil meer bereik op Instagram

 

Onderzoek welke hashtags relevant zijn voor jouw bedrijf

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen welke hashtags relevant zijn voor jouw bedrijf. Het lijkt eigenlijk een beetje op het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Begin met brainstormen. Wat doet jouw bedrijf? Omschrijf jouw bedrijf in een aantal woorden en bedenk welke hashtags daar bij zouden kunnen passen. 

Om wat inspiratie op te doen, kun je een tool zoals deze gebruiken. Je typt hier een zoekwoord in, bijvoorbeeld ‘webdesign’ en je krijgt een handig overzicht met gerelateerde hashtags. Zo kun je eenvoudig nieuwe hashtags ontdekken!

Vervolgens kun je de hashtags nog intypen op Instagram om te kijken welke soort berichten deze hashtags gebruiken. Passen deze bij jouw bedrijf? Dan kun je deze noteren om toe te voegen aan jouw Instagram posts. 

 

Populaire hashtags per branche

Via bovengenoemde tool hebben wij gezocht naar populaire hashtags in diverse branches. Wij geven de top 5 populaire hashtags voor restaurants, reisbedrijven, makelaars, beautysalons en kledingwinkels.
 

Restaurants

1. #restaurant
2. #food
3. #foodie
4. #foodporn
5. #instafood

Makelaars

1. #huisverkopen
2. #makelaar
3. #huiskopen
4. #funda
5. #huistekoop

Reisbedrijven

1. #reizen
2. #travel
3. #vakantie
4. #wanderlust
5. #travelgram

Beautysalon

1. #makeup
2. #beauty
3. #makeupartist
4. #fashion
5. #mua

Instagram Hashtags


Kledingwinkels

1. #fashion
2. #style
3. #love
4. #instagood
5. #like

 

Het gebruik van hashtags

Je kunt eenvoudig hashtags toevoegen aan de berichten die je op jouw tijdlijn plaatst. Dit kan bijvoorbeeld onder het bijschrift: voeg een leuke titel of tekst toe over de afbeelding en plaats daaronder de hashtags die je wilt toevoegen. Het is eventueel ook mogelijk om de hashtags in een comment op de post te plaatsen. 

Wist je dat je hashtags niet alleen bij berichten maar ook bij stories en in de beschrijving van jouw profiel kunt gebruiken? Voeg in de beschrijving bijvoorbeeld hashtags toe die te maken hebben met de niche of branche waar jij je in bevindt. Via stories kun je hashtags toevoegen door een sticker toe te voegen.

 

Het plaatsen van berichten op Instagram uitbesteden?

Wij snappen dat je mogelijk niet de tijd hebt zodat je maximaal kunt investeren in jouw Instagram Pagina en hier het beste uithaalt. Kies er daarom voor om het beheren van jouw Instagram pagina uit te besteden aan een professional. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat je maximaal resultaat behaalt!

Social Media Management

Een tevreden klant:
"Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met de Webmakers. Het contact met onze vaste contactpersoon loopt naar tevredenheid en het is fijn om snel te kunnen te kunnen schakelen!"

- Piloot Koen

Hashtags gebruiken op Instagram
Creëer meer bereik
Voeg eenvoudig toe aan posts, stories en jouw profiel
Gebruik een tool voor het vinden van populaire hashtags
Social Media Beheer uitbesteden?

Laat het bijhouden van jouw social media kanalen uitvoeren door een professional zodat jij meer tijd overhoudt voor je eigen business.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
28
juli
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Instagram
Leestijd: 3 min
Instagram hashtags: hoe zet je deze in?

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten