Instagram Maps: Vind lokale bedrijven via Instagram!

Wist je dat bijna 40% van de jongeren zich oriënteert naar bedrijven via TikTok en Instagram?

Instagram komt met een nieuwe update waarmee je eenvoudig lokale bedrijven in de buurt kunt vinden. Dit heeft alles te maken met het veranderende zoekgedrag van individuen. Zoek je een restaurant, bezienswaardigheid of hotel in de buurt? Typ de gewenste plaatsnaam in en vind de hotspot bij jou in de buurt!
 

Voorheen was het enkel mogelijk om een locatie te taggen aan een bepaalde foto. Je kon wel zoeken op een bepaalde plaatsnaam maar zag daar enkel foto’s van anderen die deze locatie hadden getagd. Nu is het echter ook mogelijk om bedrijven te zien op een landkaart en hier meer informatie over te vinden!
 

Lokale bedrijven in de buurt vinden: Google Bedrijfsprofiel vs. Instagram Maps

In Google Maps is het al een hele tijd mogelijk om bedrijven te vinden aan de hand van hun Google Bedrijfsprofiel. Ben je bijvoorbeeld een nieuwe stad aan het ontdekken en nog op zoek naar de lekkerste eettentjes in de buurt? Neem een kijkje op Google maps en je hebt de hotspots zo gevonden!

Nu ben je echter niet meer beperkt tot Google Maps, maar kun je ook eenvoudig research doen via Instagram. Hoewel je via Instagram (nog) niet alle soorten bedrijven kunt vinden, geeft het wel een hele andere ervaring dan de kaart van Google omdat het een stuk visueler is.
 

Bedrijven vinden via Google Maps

Google Maps gaat alweer een tijdje mee. De tool bestaat al sinds 2005 en maakt het mogelijk om bedrijven te zoeken. Gebruikers vinden hier gegevens van het bedrijf en kunnen er naartoe navigeren. 

De volgende gegevens zijn onder andere zichtbaar via Google Maps:

  • Contactgegevens
  • Reviews
  • Foto’s van de locatie

Wil je als bedrijf zichtbaar zijn in Google Maps? Dan dien je een Google Bedrijfsprofiel aan te maken.
 

Google Maps
Instagram Maps

Bedrijven vinden via Instagram Maps

Instagram Maps is sinds kort beschikbaar en maakt het mogelijk om een meer visuele indruk van bedrijven te krijgen. Men ziet meer foto’s en video’s maar krijgt ook algemene informatie van het bedrijf.

De volgende gegevens zijn onder andere zichtbaar via Instagram Maps:

  • Veel foto’s en video’s van de locatie
  • Contactgegevens
  • Directe contactmogelijkheid via Direct Message

Let op! Instagram Maps is wel alleen (nog) mogelijk op mobiel. Het is niet duidelijk of en wanneer dit voor desktop beschikbaar komt.
 

Om zichtbaar te zijn op Instagram Maps hoef je enkel te beschikken over een Instagram bedrijfspagina. Op dit moment is het alleen (nog) mogelijk om te filteren op restaurants, cafés, bezienswaardigheden, hotels, bars en parken en tuinen.
 

Hoe gebruik je Instagram Maps?

Om een inzicht te krijgen in bedrijven in de buurt of op een bepaalde locatie, typ je de plaatsnaam in via de zoekfunctie. Vervolgens ga je naar plaatsen en klik je de betreffende locatie aan.

Wat je nu te zien krijgt is een overzicht van de foto’s van mensen die deze plaatsnaam als locatie hebben toegevoegd aan hun bericht. Als je deze via het kruisje weg klikt, kom je op een landkaart die ingezoomd is op de betreffende plaatsnaam. Je kunt in- en uitzoomen en navigeren naar een bepaalde wijk of locatie. 

Maar ben je specifiek op zoek naar een restaurant waar je uit eten wilt gaan? Dan kan Instagram Maps jou helpen. Selecteer de categorie restaurants zodat er enkel restaurants worden weergegeven op de kaart. Dit versimpeld jouw zoektocht! 

Oriënteer je tussen de restaurants en klik een restaurant aan. Hier zie je onder andere de afstand, openingstijden, het gelinkte Instagram profiel en foto’s die genomen zijn op de betreffende locatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de locatie op te slaan én om direct contact op te nemen via Direct Message.
 

Impressie Instagram Maps
Impressie Instagram Maps 2
Impressie Instagram Maps 3


Een impressie van Instagram Maps in Gorinchem


Zorg dat je zichtbaar bent op Instagram

De introductie van Instagram Maps heeft alles te maken met het veranderende zoekgedrag van individuen. Wist je bijvoorbeeld dat bijna 40% van de jongeren gebruik maakt van TikTok of Instagram om zich te oriënteren naar bedrijven? Zorg dus dat je zichtbaar bent op deze kanalen!

Wil je meer bereik op Instagram?

Wij geven 11 tips!

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

Instagram Maps
Veel foto's en video's van de locatie
Contactgegevens
Directe contactmogelijkheid via Direct Message
Maximaal zichtbaar zijn op Instagram?

Instagram is voor bedrijven een belangrijk kanaal om zichtbaar te zijn. Besteed het beheer uit aan een professional!

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
21
juli
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Instagram
Leestijd: 2 min
Instagram Maps: Vind lokale bedrijven via Instagram!

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten