Instagram stopt met de swipe-up

Wat is het alternatief?

Vanaf 30 augustus stopt Instagram met de swipe-up optie in Instagram Story. Dit betekent dat je daarna geen verkeer meer naar je website kunt leiden met deze functie. Gelukkig komt er een alternatief waardoor het niet het einde is van verkeer naar je website leiden via je Story!

De Instagram swipe-up functie

Op dit moment kunnen gebruikers met meer dan 10.000 volgers of met een blauw vinkje een swipe-up toevoegen aan hun story’s. Hier kun je een link aan koppelen waardoor je op een gebruiksvriendelijke manier verkeer naar je website kunt leiden via je Instagram story. 

Maar deze functie verdwijnt

Deze functie zal op korte termijn verdwijnen. Instagram heeft namelijk aangegeven te stoppen met deze functie omdat het niet meer past bij de manier waarop men het platform nu gebruikt. Instagram is daarom ook begonnen met het vertonen van notificaties om duidelijk te maken dat de functie vervalt. Maar wat nu? 

Het alternatief: link stickers

In juni is het bedrijf begonnen met het testen van een alternatief: link stickers. Dit hebben zij getest bij een aantal ‘gewone’ gebruikers, dus niet bij accounts met minimaal 10.000 volgers of een blauw vinkje.

Vanaf augustus is deze nieuwe functie dus beschikbaar. De link sticker gaat er hetzelfde uitzien als bijvoorbeeld het toevoegen van een locatie of het taggen van een persoon. Jouw volgers zien de link dus uitgeschreven in je story staan. 

De sticker kun je toevoegen door rechts bovenin op de ‘smiley sticker’ te klikken. De link sticker vind je daar tussen de overige stickers.

Link stickers voor iedereen beschikbaar?

Goed nieuws! Instagram denkt erover na om de link stickers voor meer gebruikers beschikbaar te maken. Echter is nog niet duidelijk of en wanneer dat gaat gebeuren. Op dit moment willen zij eerst wachten hoe de nieuwe stickers gaan werken bij de huidige groep gebruikers. 
 

Een tevreden klant:
"De gehele operatie is door De Webmakers in optima forma begeleid en tot in details uitgevoerd. [..] Wij zijn en blijven bij De Webmakers!"

- Piet Maartense

Social media management door De Webmakers

Ieder bedrijf heeft een eigen social media strategie nodig. De Webmakers stellen deze graag samen met jou op!

Onze beloftes:
Vaak binnen 1 werkdag reactie
Alle kennis in huis
Vrijblijvend
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
26
augustus
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Instagram
Leestijd: 2 min
Instagram stopt met de swipe-up

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten