Blog: iOS 16: dit zijn de nieuwe features

Ben jij al klaar voor de nieuwste features?

Net zoals altijd, komt Apple ruim op tijd met de nieuwe features van een iOS update. Hoewel we nog even geduld moeten hebben voordat de update daadwerkelijk wordt doorgevoerd (half september 2022), willen we wel alvast de nieuwste functionaliteiten met jullie delen. Wat zijn de nieuwe functionaliteiten van iOS 16?
 

Wanneer komt iOS 16?

Hoewel meerdere mensen iOS 16 al op hun telefoon lijken te hebben, is de release van de software nog niet geweest. Op dit moment is er namelijk een bètaversie beschikbaar voor ontwikkelaars waar nog fouten in kunnen zitten. 

Wanneer komt iOS 16 dan uit? Dat zal naar verwachting half september zijn. Meerdere bronnen vermelden dat het hier wel eens zou kunnen gaan om 19 september. (iCreate Magazine) Toch wordt er ook verwacht dat iOS 16 al een week eerder komt.
 

Dit is iOS 16

Uiteraard gaat de iOS 16 update samen met veel nieuwe features. Dit keer zijn deze features gericht op personalisatie: de update heet niet voor niets ‘de power van persoonlijk’. Hieronder vind je een overzicht van de grootste aanpassingen van iOS 16.

 • Toegangsscherm: meerdere toegangsschermen en extra opties voor meldingen
  Het toegangsscherm is het eerste wat je ziet als je je telefoon ontgrendeld. Hoewel je altijd al een achtergrond kon kiezen, is het bij iOS 16 mogelijk om het toegangsscherm verder te personaliseren. Denk aan het toevoegen van widgets, het aanpassen van lettertypes en kleuren.

  Daarnaast beschik je niet over één maar meerdere toegangsschermen. Zo kun je meerdere toegangsschermen maken en personaliseren om deze vervolgens om te wisselen als je toch behoefte hebt aan een ander thema of een andere indeling. 

  Iets wat je voortaan kunt aanpassen zijn je meldingen. Deze kun je in een lijst bekijken, stapelen of verbergen. Maar het is niet meer altijd nodig om meldingen over lopende activiteiten te openen: in de nieuwe versie kun je namelijk live updates op je toegangsscherm zien van lopende activiteiten. 
   
 • Bediening aan de onderkant van het scherm
  Zoals al in een eerdere update te zien was, worden knoppen vaker naar de onderkant van het scherm verplaatst. Dit was bijvoorbeeld al bij Safari maar wordt nu ook mogelijk voor nieuwe berichten en mediabediening. Gebruikers kunnen de bediening dan eenvoudiger gebruiken, ondanks het grote scherm. 
   
 • Berichten: aanpassen na verzenden én SharePlay
  Wow! In de nieuwe Apple update is het mogelijk om berichten nog aan te passen of te verwijderen nadat je deze verstuurd hebt! Daarnaast kun je het bericht als ongelezen markeren als je pas later gaat reageren.

  Ook is het mogelijk om samen met vrienden een nummer te luisteren of de nieuwste afleveringen van jullie serie te bekijken. Je beschikt over een gedeelde afspeelknop waardoor het nummer of de aflevering synchroon aan elkaar loopt.
   
 • Mail: annuleren en inplannen
  Ook op het gebied van mail staan er wat veranderingen op de planning. Het wordt namelijk mogelijk om maximaal 30 seconden na het verzenden van een mail, de mail te annuleren én krijg je een melding als je een bijlage vergeet bij te voegen.

  Daarnaast wordt het ook mogelijk om mails in te plannen. Wil je bijvoorbeeld dat een mail pas in de avond wordt verstuurd? Dan kun je dit eenvoudig aangeven. 

Uiteraard zijn er nog veel meer nieuwe functies die je kunt gebruiken als je jouw telefoon updatet naar iOS16 zoals het automatisch uitknippen van foto’s, vertaalfuncties in het Nederlands en het aanmaken van een gedeelde fotobibliotheek. 
 

Benieuwd naar alle nieuwe features?

Bekijk hier
 

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

De belangrijkste veranderingen in iOS16
Meerdere toegangsschermen en extra opties voor meldingen
Bediening aan de onderkant van het scherm
Berichten aanpassen na verzenden
Heb je al kennis gemaakt met de nieuwste versie van iOS?

iOS16 is de nieuwste versie van Apple. In deze blog vertellen wij je kort meer over deze update.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
12
september
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: IOS
Leestijd: 2 min
iOS 16: dit zijn de nieuwe features

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten