Blog: LinkedIn Updates: Heb jij iets gemist?

Updates die je absoluut niet mag missen!

Social Media platformen blijven in ontwikkeling om de beste gebruikerservaring te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de Facebook Shops update van Facebook of het compleet nieuwe social media platform Clubhouse. LinkedIn kan hierin niet achterblijven en heeft daarom flink geüpdatet in 2020 én er zijn nog nieuwe features op komst!

De belangrijkste LinkedIn updates van 2020 en 2021

LinkedIn blijft in ontwikkeling en voegt regelmatig nieuwe features toe. Het kan echter gebeuren dat deze aankondigingen langs je heen zijn gegaan waardoor je updates hebt gemist. Daarom zetten wij een aantal van de meest recente updates die doorgevoerd zijn én die er nog aankomen voor je op een rijtje. 

  • Stories

Na de invoering van stories op bijvoorbeeld Facebook en Instagram kon LinkedIn hierin niet achterblijven. Ook op dit platform kun je stories toevoegen die 24 uur zichtbaar zijn voor je connecties. De vraag is alleen hoe waardevol dit is op LinkedIn omdat niet elke gebruiker elke dag inlogt. 

Daarnaast gaat LinkedIn het mogelijk maken om te adverteren via Stories zodat ook gebruikers buiten jouw eigen connecties jouw story te zien krijgen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren. 

  • Verschillende beheerdersrollen toewijzen voor jouw bedrijfspagina

Het is nu mogelijk om verschillende beheerdersrollen toe te wijzen aan beheerders van jouw LinkedIn pagina. Zo kun je iemand alle rechten geven, content laten beheren of enkel toegang geven tot de statistieken van de pagina. 

LinkedIn beheerdersrollen

Hoe doe je dit?

  1. Ga naar je bedrijfspagina
  2. Klik rechts bovenin op Tools voor beheerders
  3. Klik op beheerders beheren en voeg beheerders toe
  4. Kies de rol die de beheerder moet krijgen en sla op
  • Meer connecties uitnodigen om jouw bedrijfspagina te volgen

Het was al enige tijd mogelijk om als beheerder van een bedrijfspagina maximaal 100 connecties uit te nodigen om de pagina te gaan volgen. LinkedIn heeft dit nu echter in sommige gevallen uitgebreid naar maximaal 200/250 connecties per maand. (Frankwatching)

  • Het instellen van een post herinnering

LinkedIn helpt je graag om je eraan te herinneren dat je regelmatig iets post. Daarom is het mogelijk om een post herinnering in te stellen waardoor je elke maand een melding krijgt dat je nog een post moet plaatsen. Zo vergeet je niet om je connecties up-to-date te houden. 

  • De ontwikkeling van een LinkedIn Business Manager

LinkedIn is bezig met de ontwikkeling van een Business Manager om al jouw campagnes en bedrijfspagina’s vanuit één centraal punt te beheren. Hiermee gaan zij Facebook achterna; hier is het namelijk al mogelijk. Verwacht wordt dat deze update in het derde of vierde kwartaal van 2021 doorgevoerd wordt. 

  • LinkedIn Polls

Vraag de mening van jouw connecties door het gebruik van een poll. Deze toepassing is al eerder mogelijk geweest op LinkedIn maar is een aantal jaar geleden verwijdert. Hiermee beschik je eenvoudig en overzichtelijk over de mening van jouw doelgroep. 
 

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

Social media management

Ook interesse in jouw social media beheer uit handen te laten nemen? Kijk hier naar alle opties van De Webmakers.

Waarom social media management?
Vergroot jouw online zichtbaarheid
Neem eenvoudig contact op met je klanten
Abonnementen mogelijk
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
25
februari
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Linkedin
Leestijd: 2 min
LinkedIn Updates: Heb jij iets gemist?

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten