Blog: Meta opent binnenkort haar eerste experience store

Voor verkoop van producten en kennismaking met de Metaverse

Volgende maand is het zover! Meta opent haar eerste, fysieke experience store in Burlingame, California. Het nieuwe moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp kondigde dit begin deze week aan en hoopt hiermee grote sprongen te maken om marktleider te worden in de metaverse.

Facebook naar Meta

In oktober vorig jaar is Facebook overgegaan naar een nieuwe naam: Meta. Onder deze nieuwe parapluorganisatie vallen onder andere de social media kanalen: Facebook, Instagram en WhatsApp. Het moederbedrijf bedacht deze nieuwe naam om beter over te brengen waar het bedrijf heen wil met haar technologie. Hierbij staat de metaverse centraal!

Lees meer over Meta

Wat is het metaverse?

Dat is dé vraag van veel mensen. Heel simpel gezegd is het metaverse een nieuwe manier van het internet beleven. Mark Zuckerburg, topman en oprichter van Meta, omschrijft het als een soort virtuele plek waar je via het internet binnenkomt. Het is vergelijkbaar met de werelden die mensen zien in online games, alleen dan voor alle functies op het internet.

De onduidelijkheid over wat het metaverse kan worden is ook wat het zo lastig maakt. Het is zoveel, dat het moeilijk te beschrijven en omvatten is: alles is mogelijk! Het enige wat duidelijk is, is dat mensen die de metaverse willen betreden moeten beschikken over virtual reality technologiën. Zo zullen bezoekers minstens een virtual reality bril moeten hebben, die voornamelijk online verkocht worden en nu dus ook in de nieuwe Meta Store.

De experience store in de VS

De nieuwe fysieke winkel van Meta is heel toepasselijk genaamd Meta Store en opent 9 mei haar deuren in Burlingame, California. In de nieuwe experience store kunnen bezoekers de hardware van Meta testen en kopen. Zo kunnen bezoekers onder andere Meta’s nieuwe Quest Virtual Reality bril uitproberen en kennis maken met de smart zonnebril van Ray-Ban.

Het belang van een fysieke winkel voor meta was voor veel mensen overbodig. Maar de Meta Store zal niet alleen hardware verkopen, maar is ook bedoeld om mensen te in te lichten over het metaverse en de nieuwe Virtual Reality en Augmented Reality technologieën ten toon te stellen.

Met een oppervlakte van 144 vierkante meter is de Meta Store relatief klein, maar volgens Meta groot genoeg om een goede indruk te bieden van de beschikbare producten.

Meta Store in de VS

bron: Meta

Een tevreden klant:
"Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met de Webmakers. Het contact met onze vaste contactpersoon loopt naar tevredenheid en het is fijn om snel te kunnen te kunnen schakelen!"

- Piloot Koen

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
29
april
2022
Naomi
Door: Naomi
Tags: Facebook, Meta
Leestijd: 2 min
Meta opent binnenkort haar eerste experience store

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten