Blog: PostNL Adrescheck module voor OpenCart

In opdracht van PostNL hebben wij een adrescheck module ontwikkeld

In opdracht van PostNL hebben De Webmakers onlangs een PostNL Adrescheck module voor OpenCart ontwikkeld. Op dit moment zitten we in de beta-fase waarin we bij klanten testen hoe de plugin werkt. In deze blog nemen we je mee in de ontwikkeling en de werking van de extensie. 

De PostNL Adrescheck module

In september 2021 heeft PostNL De Webmakers benaderd om een Adrescheck module te ontwikkelen voor OpenCart 2 en OpenCart 3. De PostNL Adrescheck module is een extensie die jouw klanten helpt met het vinden en automatisch invullen van Nederlandse adressen. Hierdoor zijn alle ingevulde adressen gevalideerd en levert het geen problemen op voor de webshop eigenaar. 
 

PostNL Adrescheck module


Technische informatie 

De module gebruikt javascript om velden in het checkout proces aan te passen. Tijdens het invullen van deze velden zullen automatisch adres suggesties gedaan worden waardoor er altijd juiste adressen ingevuld worden door bezoekers van de webshop.

In de achtergrond wordt er via PHP en Curl connectie gemaakt met de servers van PostNL om de juiste adressen op te halen.

De module werkt op dit moment met het basisthema en het Journal3 thema.

Broncode en informatie op Github

 

Gebruik maken van de PostNL Adrescheck module? 

Op dit moment zit de adrescheck module in de beta-fase: dit betekent dat we bij klanten testen hoe de plugin werkt. Je kunt de plugin dus al wel gebruiken maar er kunnen nog wat kleine wijzigingen gedaan worden.  

Wil je gebruik maken van de module voor jouw OpenCart webshop? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met jouw contactpersoon bij PostNL. Om gebruik te maken van de module heb je namelijk een API-key nodig. 

Bekijk de extensie

 

De Webmakers: OpenCart specialist

De Webmakers zijn OpenCart specialist. Onze expertise gaat verder dan enkel het maken van OpenCart webshops: we kunnen op verzoek namelijk ook extensies ontwikkelen. In de toekomst gaan wij meer thema’s, versies en PostNL API’s ondersteunen.

Mogelijk kunnen wij ook voor jou meer betekenen op het gebied van API’s. 

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

De PostNL Adrescheck module voor OpenCart
Altijd gevalideerde adressen
Gratis voor een adrescheck in Nederland
Geschikt voor OpenCart 2 en 3
De Webmakers zijn OpenCart specialist

De expertise van De Webmakers gaat verder dan enkel het maken van OpenCart webshops: we kunnen op verzoek namelijk ook extensies ontwikkelen.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
21
april
2022
Jaap Broeders
Door: Jaap Broeders
Fulltime Webmaker van 2013 tot 2023. Gespecialiseerd in PHP, NodeJS, Concrete5, Opencart, ontwerp, fotografie en meer.
Tags: Webshop, Opencart
Leestijd: 2 min
PostNL Adrescheck module voor OpenCart

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten