Blog: SEO en Content management volledig ontzorgd

En laat je website groeien

De Webmakers beginnen bij optimalisatie van een website altijd met een technische analyse. Deze SEO audit bestaat uit het onderzoeken of de site snel genoeg is, de toegankelijkheid, goed gebruik van Headings, missende ALT tags, etc. De site wordt op zo’n 80 punten gecontroleerd. Dit kan ook zelf ook deels worden gecontroleerd door Google Lighthouse te gebruiken waar Performance en SEO groen horen te zijn.

Hierna bepalen we hoeveel tijd het kost de belangrijkste punten op te lossen alvorens we aan de vervolgstappen beginnen.

Vervolgstap: Backlinks

Als de site technisch in orde is gaan we de site verder optimaliseren. We kijken naar het aantal backlinks (links naar uw site toe vanaf andere domeinen), of hier Toxic backlinks bij zitten (links die Google niet relevant vindt bijvoorbeeld gekochte links of links op niet relevante directory pagina’s) en waar we goede backlinks kunnen krijgen. We kijken bijvoorbeeld waar concurrenten goede links hebben en proberen daar ook een backlink te krijgen. De toxic links dienen te worden afgewezen (disavowed) bij Google.

Vervolgstap: Betere Content

Vaak gebeurt het ook dat er te weinig content of slechte content op de website staat. De lengte van elke pagina dient te worden gecontroleerd en er dient bepaald te worden of er de juiste hoeveelheid woorden in staat en de juiste zoekwoorden worden gebruikt op de pagina. Dit doen we onder meer door de pagina te vergelijken met jouw concurrenten. Onze contentbeheerder kan hierin helpen.

Vervolgstap: Meer content door een Blog/Nieuwssysteem

Na de analyse van de sleutelwoorden weten we waar vaak op wordt gezocht. We weten ook waar veel competitie zit. We kunnen nu dus een sleutelwoord nemen en daar omheen een blog of nieuwsitem schrijven. Vervolgens gaan we ook weer backlinks zoeken om deze blog/nieuwspagina’s te promoten. Om goede en relevante berichten te kunnen schrijven zal dit altijd in overleg met de klant gebeuren. 

Indien geen blogsysteem aanwezig is, zal dit moeten worden gebouwd inclusief de juiste Social Media tags voor correcte doorplaatsing op Social Media.

Vervolgstap: Social media

Websites en blog/nieuwspagina’s kunnen ook worden gepromoot op Social Media. Voor Social Media kunnen ook afzonderlijke berichten worden geschreven. Dit dient ook met enige regelmaat te gebeuren, bijvoorbeeld tweewekelijks of maandelijks.

Optionele vervolgstappen: Adverteren

Adverteren bij Google Adwords, Facebook en LinkedIn kan zeer gericht en kan dus zeer doeltreffend zijn. Ook de kosten zijn beheersbaar. Wij kunnen de campagnes opzetten en deze vervolgens monitoren en finetunen. We zorgen bijvoorbeeld dat dure sleutelwoorden die niets opleveren uit de campagne worden gehaald en “Niche” sleutelwoorden er in worden gezet. Uiteindelijk zorgen de campagnes voor meer click-throughs voor minder geld.

Alle vervolgstappen zijn een ongoing proces. De zoekmachines veranderen steeds hun algoritmes en daar dient op gereageerd te worden. Door linkbuilding en contentbuilding wordt de website steeds sterker en belangrijker voor de zoekmachines. Met hogere rankings en meer revenu als gevolg.

Al onze klanten krijgen wekelijks een rapport over de voortgang van de website in de zoekmachines.

Doordat wij onze softwarepakketten per klant moeten inrichten hanteren wij een minimale contractduur van drie maanden. Daarna opzegbaar per maand.

 

Prijzen zijn per maand per pakket.

Pakketten:

SEO & Content Beheer onderhoudscontracten

 

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

SEO pakket bij De Webmakers

Wil je dat jouw website regelmatig geupdatet wordt? Bekijk dan SEO pakketten!

Waarom SEO?
Hogere rankings in de zoekmachines
Beter vindbaar voor jouw doelgroep
Verbeterde kwaliteit van de website
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
03
september
2019
Cor Riezouw
Door: Cor Riezouw
Fulltime Webmaker sinds 2000. Advies,(UX)Design, HTML, CSS,en Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine Advertising (SEA), Content Beheer, Social Media Beheer.
Tags: Zoekmachine Optimalisatie, Content Management
Leestijd: 2,5 min
SEO en Content management volledig ontzorgd

Pakket 1

 • Schrijven 1 blogitem/nieuwsbericht
 • Plaatsing op de website
 • Doorplaatsing op Social Media
 • Wekelijkse scan website, backlinks en rankings en rapportage via e-mail
 • Backlink strategie
 • 1 uur algehele SEO optimalisatie
 • € 300.- exclusief BTW

 

Klik hier

Pakket 2

 • Schrijven 2 blogitems/nieuwsberichten
 • Plaatsing op de website
 • Doorplaatsing op Social Media
 • Wekelijkse scan website, backlinks en rankings en rapportage via e-mail
 • Backlink strategie
 • 2 uur algehele SEO optimalisatie
 • € 550.- exclusief BTW

 

Klik hier

Pakket 3

 • Schrijven 4 blogitems/nieuwsberichten
 • Plaatsing op de website
 • Doorplaatsing op Social Media
 • Wekelijkse scan website, backlinks en rankings en rapportage via e-mail
 • Backlink strategie
 • 4 uur algehele SEO optimalisatie
 • € 1000.- exclusief BTW

 

Klik hier

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten