Blog: Shops nu ook beschikbaar voor WhatsApp

En meer nieuwe features voor een persoonlijke customer journey

Shops, het E-commerceplatform van Facebook, is vanaf nu ook beschikbaar voor WhatsApp. Eerder breidde het platform zich al uit met de integratie met Instagram. Naast de nieuwe integratie, worden er ook nieuwe features toegevoegd waarmee de customer journey persoonlijker wordt. 

De manier van winkelen verandert

Door de jaren heen is de manier van winkelen verandert. Waar je eerst enkel naar een fysieke winkel ging, veranderde dat door de tijd heen naar online shoppen én nu zelfs virtueel passen. 

Met de sluiting van de winkels door het COVID-19 virus werd Facebook Shops geïntroduceerd: een manier om bedrijven te helpen met online producten verkopen. Op deze manier konden bedrijven hun producten blijven verkopen zonder hier een webshop voor te laten ontwikkelen. 

Deze shift naar online wordt door Facebook echter niet meer gezien als tijdelijk: zij geloven dat het zogenoemde ‘online-first’ blijft aanhouden, ook na de lockdown. Daarom blijft Facebook de Shops integratie verder uitbreiden én rekenen zij geen kosten tot juni 2022 zodat bedrijven economisch kunnen herstellen. 

Groei in het aantal Shops gebruikers

Sinds de introductie van Shops heeft Facebook het aantal gebruikers van de integratie flink zien stijgen. Zo zijn er nu 300 miljoen maandelijkse Shops bezoekers en zijn er 1.2 miljoen maandelijks actieve Shops. 

Om het kopen en verkopen via Shops nog makkelijker te maken, wordt het vanaf nu mogelijk om producten te kopen en verkopen via WhatsApp. Daarnaast worden de beoordelingen en de foto’s en video’s van de community uitgebreid waardoor gebruikers zekerder zijn van hun aankoop.

De advertentie mogelijkheden in Shops

Ook de advertentiemogelijkheden worden uitgebreid om een gepersonaliseerde winkelervaring te bieden. Zo wordt het mogelijk om advertenties te tonen op basis van winkel voorkeuren door bijvoorbeeld te kijken naar het winkelgedrag en welke winkels jij graag bezoekt. 

In de toekomst worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid waardoor het mogelijk wordt om geselecteerde consumenten speciale aanbiedingen of kortingen te geven. Zo kun je trouwe klanten eenvoudig loyaliteitskorting geven!

Gericht op de toekomst met AR en AI

Facebook pakt uit met upgrades: er komen namelijk ook updates gericht op de toekomst. Door de inzet van AR en AI worden gebruikers geholpen met het vinden van producten die bij hen passen. Zo komt er bijvoorbeeld een mogelijkheid om foto’s te maken en deze te gebruiken voor visuele zoekopdrachten en kunnen er persoonlijke catalogussen gemaakt worden in advertenties. 

Het is echter niet duidelijk wanneer de updates precies worden uitgerold in Nederland. 
 

Een tevreden klant:
"Prettige club om mee samen te werken, duidelijke afspraken en verder een heerlijke No-Nonsens mentaliteit."

- Johan Sterrenburg

Meer over vernieuwingen door Meta?

Lees het in onze weekelijkse blog artikelen! Bekijk ze hier:

Waarom adverteren op Facebook?
Inzetbaar voor verschillende bedrijfsdoelen
Nieuwe klanten bereiken
mogelijkheid om te retargeten
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
24
juni
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Marketing, Social Media, Facebook, E-Commerce
Leestijd: 3 min
Shops nu ook beschikbaar voor WhatsApp

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten