Blog: Update servers naar PHP 7

Veiliger en sneller

PHP is een scripttaal die dynamische pagina’s laat functioneren op websites. Deze dynamische pagina’s maken de website interactief; het zijn bijvoorbeeld inlogpagina’s, productpagina’s, forums, fotogalerijen, gastenboeken en pagina’s die aangepast kunnen worden door middel van een Content Management Systeem (CMS).

Deze functionaliteiten worden allemaal mogelijk gemaakt door de scripttaal PHP. PHP staat niet op de website zelf, maar op een server. PHP verwerkt op de website ingevoerde gegevens (op een contactformulier of een inlogscherm bijvoorbeeld) en zorgt er vervolgens voor dat de site goed weergegeven wordt voor de bezoeker. Het overgrote deel van alle websites draait op PHP.

Nieuwe versie PHP

Zoals geldt voor alle software, voor alle programma’s, voor alle applicaties: eens in de zoveel tijd wordt er een update uitgebracht. Bij PHP heeft dat even geduurd, maar nu is er een nieuwe, snellere en betere versie verschenen: PHP 7.

In de komende weken gaan wij onze servers updaten naar deze nieuwe versie van PHP. De huidige versie die op de meeste van onze servers staat voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de toekomst. Onder andere om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen, voeren we deze update uit.

Voor- en nadelen PHP 7

De nieuwe software heeft een groot aantal voordelen waarvan jij, als klant van De Webmakers, gaat meeprofiteren. De belangrijkste zijn:

• Veiligheid. Want de nieuwe software gaat strenger om met code.
• Continuïteit. Want met de nieuwe code is jouw website klaar voor de toekomst.
• Snelheid. Want door de verbeterde structuur worden processen sneller afgehandeld.

Websites worden stabieler en sneller en verbruiken minder geheugen (waardoor ze ook meer bezoekers op hetzelfde tijdstip aan kunnen) met PHP 7. Helaas kleeft er aan de uit te voeren update ook een nadeel: om de veiligheid van websites te kunnen waarborgen, controleert de nieuwe PHP-uitvoering de sites strenger op verouderde code. Dit kan leiden tot scripts of websites die niet meer goed werken. Het kan zelfs zo zijn dat websites helemaal uitvallen.

Dat is vervelend natuurlijk, maar het eventuele tijdelijke ongemak (in de meeste gevallen zul je niets merken van de update) weegt niet op tegen de grote voordelen: jouw website gaat aanzienlijk sneller werken en alle veiligheidsrisico’s uit de oude PHP 5.6 worden geëlimineerd.

Problemen met jouw website

Wij proberen updates uiteraard zo uit te voeren dat je er zo min mogelijk last van heeft. Dat is tot nu toe ook bij vrijwel alle updates gelukt. In dit geval kan het echter gebeuren dat er foutmeldingen komen door achtergebleven oude codes, maar dat zijn incidenten die meestal makkelijk op te lossen zijn.

Mocht je na de update problemen ondervinden met jouw website, dan kun je contact met ons opnemen. Wij kijken dan wat de oorzaak is. Na het vaststellen van de problemen doen we jou een voorstel voor het repareren van uw website.

Planning

We willen vanaf december starten met het uitvoeren van de werkzaamheden. We gaan de PHP-update per server uitrollen. Je ontvangt, voordat we starten, een mail van ons om je te informeren over wat we doen en wat je er mogelijk van merkt. We zullen dit bericht sturen naar de contactpersoon in jouw organisatie die wij in onze administratie hebben staan.

Een tevreden klant:
"De gehele operatie is door De Webmakers in optima forma begeleid en tot in details uitgevoerd. [..] Wij zijn en blijven bij De Webmakers!"

- Piet Maartense

Content Management Systemen

Meer weten over de Content Management Systemen van De Webmakers?

Waarom een CMS?
Onderhoud websites snel en eenvoudig
Op maat gemaakt
Gebruiksvriendelijk
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
28
november
2018
Cor Riezouw
Door: Cor Riezouw
Fulltime Webmaker sinds 2000. Advies,(UX)Design, HTML, CSS,en Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine Advertising (SEA), Content Beheer, Social Media Beheer.
Tags: Pagina Snelheid, Hosting, PHP7, Veiligheid
Leestijd: 2 min
Update servers naar PHP 7

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten