UTM tags: Krijg inzicht in de herkomst van jouw website bezoekers

Dit handige hulpmiddel voorziet jou van handige inzichten!

UTM tags: Krijg inzicht in de herkomst van jouw website bezoekers

Online marketeers kunnen er bijna niet omheen: UTM tags. Dit handige hulpmiddel kan jou voorzien van handige inzichten over de herkomst van jouw website bezoekers en geeft jou meer informatie over het succes van jouw campagnes. Wij leggen je graag uit wat een UTM-tag is, wanneer je deze gebruikt en hoe je dit doet!

 

Wat zijn UTM tags?

UTM tags, ook wel UTM codes, zijn kleine stukjes code of tekst die je aan een link kunt toevoegen zodat je deze eenvoudig kunt herkennen. Het extra stukje link wordt namelijk ook geregistreerd door analyse tools waardoor je bepaalde websitebezoekers eenvoudig kunt herkennen.

De voordelen van UTM-tagging

  • Herken bezoekers
  • Analyseer het websiteverkeer in Google Analytics
  • Test welke tekst het beste werkt bij een advertentie

Hoe gaat het in zijn werk?

Maar hoe maak je nou eigenlijk een UTM tag? Dat kan op verschillende manieren, maar de makkelijkste manier is om de Google Analytics URL-builder te gebruiken. Deze tool is zowel voor Universal Analytics als voor Google Analytics 4 (GA4) te gebruiken en zorgt ervoor dat er UTM tags worden gegenereerd.

Wat moet je hiervoor doen? Vrij weinig eigenlijk. Vul alle gevraagde gegevens in via de pagina van Google Analytics URL-builder en genereer de UTM tag. Vervolgens plak je deze UTM tag achter de URL van de pagina waar je de link van gaat delen en kan het meten beginnen!

 

UTM tags en Google Analytics

Een handige tool om jouw website bezoekers te analyseren is Google Analytics. Google Analytics meet het verkeer op jouw website en geeft meer informatie over het gedrag van bezoekers. Zo krijg je onder andere meer informatie over de populairste pagina’s, de tijd die wordt doorgebracht op een pagina en de herkomst van het verkeer.

Maar geeft Google jou niet meer informatie over de herkomst van het verkeer? Dan is het verstandig om je URL’s te taggen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je meerdere teksten test in je Google Ads campagnes of social campagnes en wanneer je een e-mail campagne uitvoert.

 

Gebruik je nog geen Google Analytics 4?

 

Updaten naar Google Analytics 4

 

 

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

Update voor 23 juli 2023 naar de nieuwe Google Analytics

Na deze datum zal de oude Google Universal Analitics niet meer werken. Als je niet upgrade zul je dus kostbare data verlizen.

 

De voordelen van UTM-tagging
Herken bezoekers
Analyseer het websiteverkeer in Google Analytics
Test welke tekst het beste werkt bij een advertentie
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
14
maart
2023
Cor Riezouw
Door: Cor Riezouw
Fulltime Webmaker sinds 2000. Advies,(UX)Design, HTML, CSS,en Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine Advertising (SEA), Content Beheer, Social Media Beheer.
Tags: #contentmarketing #websitebezoekers #googleanalytics
Leestijd: 3 minuten min
UTM tags: Krijg inzicht in de herkomst van jouw website bezoekers

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten