Om deze redenen heb jij een FAQ pagina nodig op je website

Help jouw website bezoekers met het beantwoorden van vragen!

Herken je dat? Je bent op een website, maar je kan niet vinden wat je zoekt.. Het kan gebeuren dat je daardoor een product niet koopt, terwijl je dat wél van plan was. Dit probleem kun je als website eigenaar op meerdere manieren verhelpen: voorbeelden hiervan zijn een Livechat of een veel gestelde vragen pagina.

Wat is een FAQ (veel gestelde vragen) pagina?

Een veel gestelde vragen pagina, ook wel Frequently Asked Questions (FAQ) page, is een samengestelde lijst van populaire vragen gevolgd door een kort antwoord over het onderwerp. Zo kunnen website bezoekers op een snelle manier antwoord vinden op hun vraag en hoeven ze niet jouw website te verlaten om het antwoord te zoeken.

Doel van een veel gestelde vragen pagina

✔ Het zorgt ervoor dat bezoekers op jouw pagina blijven in plaats van verder zoeken naar een antwoord;
✔ Het voorkomt dat het kooptraject van websitebezoekers wordt onderbroken doordat er naar een antwoord gezocht moet worden;
✔ Verander jouw site in een ‘kennishub’ door het makkelijk te maken om een antwoord te vinden. Op deze manier zullen bezoekers vaker naar jouw website komen als ze een moeilijke vraag hebben;
✔ Het beter vindbaar maken van jouw website in de zoekmachines van Google. Door het plaatsen van een veel gestelde vragen pagina is het mogelijk dat je meer organische posities bemachtigd waardoor je beter vindbaar bent. 

We gaan nog even dieper in op het laatste punt: het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekmachines. Als dit één van je uitgangspunten is van het plaatsen van een veel gestelde vragen pagina (uiteraard is het helpen van de website bezoeker het meest belangrijk) is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten.

Optimaliseer jouw veel gestelde vragen voor de zoekmachine

Het is namelijk belangrijk dat je de pagina goed optimaliseert voor de zoekmachine. 

  • Gebruik een veel gestelde vragen pagina schema
    De rich snippets van Google vertrouwen op zogenoemde schema of structured markup. Deze helpen zoekmachines om informatie te krijgen om de zoekresultaten te verrijken. Als je deze gebruikt, is het voor Google makkelijker om de antwoorden die gezocht worden te vinden op jouw website. 
  • Markeer elke vraag als een H2 of H3 heading
    Google maakt gebruik van de H2 en H3 headings om antwoorden te vinden voor de ‘People also ask’ feature. Zorg dus dat jouw vragen met deze headings zijn gemarkeerd. 
  • Voeg interne links toe in het antwoord
    Google geeft jouw antwoorden ook weer in de rich snippet. Door het toevoegen van een link in het antwoord is de kans groter dat iemand doorklikt naar jouw website. Anders zullen bezoekers na het verkrijgen van hun antwoord weer verder gaan met waar ze mee bezig waren. 

Bron: Content Marketing Institute

Mis jij nog een antwoord op een vraag?

De Webmakers vinden het belangrijk dat alle vragen van onze websitebezoekers worden beantwoord. Zo kan het bijvoorbeeld ook voorkomen dat jij, als onze websitebezoeker, nog met vragen blijft zitten na een bezoekje aan onze website. Met vragen kun je altijd bij ons terecht! Maak bijvoorbeeld gebruik van onze Livechat of stuur ons een e-mail. Wij beantwoorden jouw vraag graag!

Een veel gestelde vragen pagina op jouw website?

Wil jij een FAQ-pagina op jouw website? De Webmakers kunnen je hiermee helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een berichtje via de Livechat! 

Neem contact op
 

Een tevreden klant:
"We werken al jaren met Webdesign Bureau De Webmakers uit Gorinchem. Aanpassingen worden snel gedaan en eventuele problemen worden snel opgelost."

- Bob Harder

Jouw FAQ-pagina

Een FAQ-pagina op jouw website? Neem contact met ons op!

Doel van een FAQ-pagina
Bezoekers blijven op jouw website
Voorkomt onderbreking van verkooptraject
Maak een 'kennishub' voor meer verkeer naar jouw website
Google kan jouw website beter vinden
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
03
september
2020
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Teksten, SEO, Webdesign
Leestijd: 2 min
Om deze redenen heb jij een FAQ pagina nodig op je website

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten