Blog: Verkoop jouw producten via marketplaces

Verkoop via één van de 19 marketplaces

Met de overname van Comercia Connect kunnen wij het voor onze klanten mogelijk maken om producten te verkopen via marketplaces. De producten zijn afkomstig uit jouw webshop waardoor het geen extra moeite kost om de producten via een ander kanaal te verkopen. Verkoop bijvoorbeeld jouw producten via Bol.com of Amazon en vergroot hiermee jouw bereik én omzet. 

De overname van Comercia Connect

De Webmakers hebben in 2020 Comercia Connect overgenomen. Deze expert op het gebied van webshop koppelingen is een gewenste aanvulling op de diensten van De Webmakers. Webshop ontwikkeling was namelijk al één van onze vaste diensten maar met de overname van Comercia Connect kunnen wij onze klanten nóg beter van dienst zijn. 

Comercia Connect maakt het aan de hand van webshop koppelingen mogelijk om jouw producten te verkopen via marketplaces. De producten zijn afkomstig uit je eigen webshop maar worden eenvoudig gekoppeld aan het digitale platform zodat jij zelf geen extra moeite hoeft te doen om producten te verkopen via marketplaces. 

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces zijn online platformen waarop door verschillende aanbieders producten of services aangeboden worden. De marketplace zorgt voor naamsbekendheid en regelt de transactie, vaak regel je zelf het logistieke gedeelte en de klantenservice. Om via een marketplace te mogen verkopen, betaal je een vast bedrag per verkocht product. 

Voorbeelden van marketplaces zijn Amazon, Bol.com, Leen Bakker, Mediamarkt en Marktplaats.

Wat zijn redenen om te verkopen via marketplaces?

Het verkopen via marketplaces biedt verschillende voordelen. Een aantal van deze voordelen hebben we hieronder voor je opgesomd: 

 • Meer merkbekendheid
  Marketplaces hebben een groot bereik waar jij van kunt profiteren. Bedenk eens dat de ruim 11 miljoen maandelijkse bezoekers van Bol.com jouw producten kunnen tegenkomen? 
   
 • Meer omzet
  Deze miljoenen (internationale) gebruikers kunnen voor aanzienlijk meer omzet zorgen dan wanneer je vasthoudt aan enkel je eigen klantenbestand en webshop.
   
 • Marketplaces worden vaak gebruikt als oriëntatiekanaal
  Ongeveer de helft van de Nederlanders gebruikt een marketplace tijdens de oriëntatie om een product te kopen en koopt vervolgens het product in een fysieke winkel. Het is dus goed om zichtbaar te zijn op marketplaces om de verkoop en omzet te verhogen.
   
 • Een kleine investering voor een groot bereik
  Het laten koppelen van een webshop aan een marketplace hoeft geen grote investering te zijn. Je betaalt een vast bedrag per product en per marketplace. 

Wil jij meer verkopen met jouw webshop?

De Webmakers kunnen je dus niet alleen helpen bij het ontwikkelen van een webshop maar ook bij het maken van een koppeling met diverse marketplaces. Zo val je op bij een breder publiek en kan je omzet flink verhogen!

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op
 

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

Verkopen via marketplaces

Wil jij ook meer kunnen verkopen via de vele marketplaces? Kijk dan wat Commercia Connect jou kan aanbieden!

Waarom verkopen via marketplaces?
Meer merkbekendheid
Meer omzet
Vaak gebruikt oriëntatiekanaal
Kleine investering voor groot bereik
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
25
november
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Webshops
Leestijd: 2 min
Verkoop jouw producten via marketplaces

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten