Voeg een link toe aan jouw LinkedIn afbeelding

Hoe werkt het en wat vinden wij ervan?

Hoewel we er nog niks over gedeeld hebben, is het alweer een tijdje mogelijk om een link toe te voegen aan een LinkedIn afbeelding. Met deze nieuwe feature hoef je géén link meer in je bericht te zetten waardoor je mogelijk meer bereik genereert met jouw LinkedIn posts. Wij leggen je uit hoe de feature werkt en wat wij ervan vinden!

Over deze nieuwe feature

De mogelijkheid om een link toe te voegen aan een afbeelding op LinkedIn is in augustus uitgerold. Op dit moment is het wel enkel mogelijk om via de mobiele app gebruik te maken van de nieuwe feature maar elke LinkedIn gebruiker, ongeacht of hij/zij jouw bericht via desktop of mobiel ziet, kan op de link klikken. 

Het toevoegen van een link aan je afbeelding zorgt ervoor dat je geen link meer hoeft toe te voegen aan je bericht. Eerder werd door Marjolein Bongers op Frankwatching aangegeven dat dit ook zorgde voor een groter bereik dan wanneer je een losse link met een afbeelding plaatst. 

Ben je benieuwd welke invloed het op jouw bereik heeft? Probeer het dan zeker even uit! Doe dit bijvoorbeeld door een week na elkaar een bericht te plaatsen waarbij het ene bericht een losse afbeelding en link bevat en het andere bericht een link in de afbeelding. 
 

Hoe voeg je een link toe aan jouw LinkedIn afbeelding?

Het toevoegen van een link aan jouw LinkedIn afbeelding kan vrij eenvoudig. Je hoeft hier slechts een aantal stappen voor te doorlopen. Dit werkt als volgt:

 1. Begin met het maken van een LinkedIn post door onderaan de pagina naar ‘Plaatsen’ te gaan of via jouw bedrijfspagina naar ‘Een bijdrage schrijven’. 
   
 2. Kies voor de optie foto toevoegen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een video.
   
 3. Selecteer een foto en klik op toevoegen.
   
 4. Klik onderin op het link icoontje (de 3e).
   
 5. Voeg de URL en de tekst van de link toe. Let wel op dat de tekst niet langer mag zijn dan 30 tekens.
   
 6. Kleed de afbeelding eventueel nog aan met andere tekst of stickers en klik op volgende.
   
 7. De afbeelding inclusief link is nu klaar om gedeeld te worden. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het toevoegen van een tekstje en het bericht te delen!
Link toevoegen aan LinkedIn afbeelding


Wij hebben deze nieuwe feature voor je getest!

Uiteraard hebben wij deze feature even getest voordat we aan deze blog zijn begonnen. We hebben een bericht op LinkedIn gedeeld met een link in de afbeelding en aangekleed met wat stickers die je bij kon voegen. Deze post zag er als volgt uit:
 

LinkedIn link toevoegen afbeelding

 

Wat vonden wij ervan?

Allereerst is de feature enkel beschikbaar op een mobiele telefoon. Daarom was het een uitdaging om de opmaak van de afbeelding zo te krijgen, als dat je voor ogen hebt. Een telefoonscherm is vrij klein waardoor het soms lastig was om de link/stickers kleiner te maken en helemaal op de goede plaats te krijgen. 

Daarnaast vinden wij het niet duidelijk dat je ook daadwerkelijk op de link kunt klikken. Mogelijk door het ontbreken van bewegende beelden in de afbeelding. Het lijkt net of of het klikbare gedeelte gewoon een onderdeel is van de afbeelding die je deelt maar wellicht is dit een puntje waar iedereen nog even aan moet wennen. 

Op deze puntjes na zijn wij wel te spreken over de update en is het wellicht een optie om in de toekomst vaker te gebruiken! Probeer het vooral even uit om te ervaren hoe het voor jou werkt en wat het met het bereik van jouw post doet. 

Let op! De feature werkt mogelijk (nog) niet bij iedereen. Wij hebben twee persoonlijke accounts waarmee we de LinkedIn bedrijfspagina van De Webmakers beheren. Eén daarvan kon deze nieuwe feature wel gebruiken en de andere, na updaten van de app, nog niet. 
 

Het beheer van jouw LinkedIn pagina uitbesteden?

LinkedIn is een belangrijk social media kanaal voor jouw onderneming, vooral in de B2B business. Het is het ideale platform om zakelijke connecties aan te gaan en te onderhouden en deze connecties op de hoogte te houden van jouw plannen en producten. 

Heb je geen zin, tijd of kennis om zelf een LinkedIn bedrijfspagina bij te houden? Besteed het dan uit aan De Webmakers. Wij bieden diverse social media pakketten aan om jou verder te helpen! 
 

Bekijk onze pakketten   Neem contact op

Een tevreden klant:
"Waar de Webmakers vooral in uitblinken is service en support. De medewerkers reageren snel en problemen zijn heel snel opgelost."

- Willemijn de Bruijn

De nieuwe feature van LinkedIn in het kort
Voeg een link toe aan een afbeelding
Je hoeft geen link meer toe te voegen aan je bericht
Kan enkel nog gebruikt worden op mobiel
Het beheren van jouw LinkedIn pagina uitbesteden?

De Webmakers helpen jou graag verder met één van onze social media pakketten.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
17
november
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Social Media, Linkedin
Leestijd: 2 min
Voeg een link toe aan jouw LinkedIn afbeelding

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten