Internationaliseren: dit zijn de voordelen van een meertalige website

Wil jij klanten bedienen buiten Nederland?

Wil je klanten bedienen buiten Nederland maar beschik je enkel over een Nederlandstalige website? Dan is het verstandig om een meertalige website te laten ontwikkelen. Websitebezoekers zijn namelijk eerder geneigd om over te gaan tot een aankoop als de website in de eigen taal is waardoor er een hoop extra omzet te halen valt!
 

Wat is een meertalige website?

Een meertalige website, ook wel multilingual website genoemd, is een website die beschikbaar is in meerdere talen. De content op de website wordt eerst in één taal geschreven waarna deze vervolgens wordt vertaald naar de gewenste talen en wordt geïmplementeerd in de verschillende talen op de website. 
 

De voordelen van een website in meerdere talen
 • Bereik een grotere doelgroep
  Het is vanzelfsprekend dat je meer mensen kunt bereiken als jouw website uit meerdere talen bestaat. Een Nederlandse website zal zich beperken tot Nederlandse en eventueel Vlaamse klanten, maar met extra talen kun je dus een grotere doelgroep bedienen! 
   
 • Verhoog de gebruiksvriendelijkheid van jouw website
  Een website in de spreektaal van jouw doelgroep zorgt ervoor dat klanten beter begrijpen wat er op jouw website staat en kunnen daardoor ook sneller vinden wat zij zoeken. En daarmee begrijpen ze natuurlijk ook gelijk beter wat jij aanbiedt waardoor zij mogelijk sneller overgaan op een aankoop.
   
 • Het verbetert je imago
  Een meertalige website met professionele én kloppende teksten zorgt voor een beter imago. Je komt niet alleen professioneler over maar kunt je hiermee ook beter onderscheiden van de concurrentie. Zeker als zij geen meertalige website aanbieden met professionele teksten.
   
 • Beter vindbaar in meerdere landen
  Met professionele vertalingen ben je beter zichtbaar in het land waar jij producten wilt verkopen. Deze teksten kunnen namelijk ook geoptimaliseerd voor de zoekmachines in de betreffende landen waardoor het beter aansluit op de informatiebehoefte van deze klanten. Het gevolg? Een betere vindbaarheid in de zoekmachines. 
   

Teksten (laten) vertalen

Het is belangrijk dat de teksten in de andere taal kloppen. Laat deze teksten dus door een vertaalbureau vertalen die gespecialiseerd is in de talen die jij voor ogen hebt. Kloppende teksten geven jou meer autoriteit en betrouwbaarheid dan teksten die niet helemaal kloppen én dit zorgt voor meer betrokkenheid van de bezoekers. 
 

Een meertalige website laten ontwikkelen door De Webmakers

De Webmakers zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van meertalige websites in het Concrete CMS. Jij levert de teksten in de verschillende talen aan en wij zorgen er vervolgens voor dat de techniek achter de website op orde is. Op verzoek kunnen wij uiteraard ook een vertaalbureau benaderen zodat je beschikt over professionele teksten. 

Wil je meer weten? Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met ons onder het genot van een kopje koffie!
 

Contact opnemen
 

Portfolio items van meertalige websites

De Webmakers hebben al meerdere klanten blij mogen maken met een meertalige website in het Concrete CMS. Deze websites zijn eenvoudig te bedienen én te beheren in het CMS. Wij kunnen aan jou uitleggen hoe je eenvoudig zelf nieuwe pagina’s toevoegt en hier pagina’s in andere talen aan koppelt zodat je de website zelf kunt bijhouden. Uiteraard is het ook mogelijk dat je het content beheer uitbesteedt.

Katalysator Recycling Benelux

Katalysator Recycling Benelux is gespecialiseerd in katalysator recycling. Met hun ligging in Deurne bevinden zij zich vlakbij de Duitse en Belgische grens. Daarom hebben zij ervoor gekozen om de website te laten ontwikkelen in het Nederlands, Engels, Frans en Duits zodat zij ook klanten buiten Nederland kunnen bedienen.
 

Homepage Katalysator Recycling Benelux

 

Bekijk website
 

Optima Uitzendburo

Optima Uitzendburo is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van personeel in de bouw. Zij ondersteunen dus zowel werknemers als werkgevers met het vinden van de juiste match. Om zich niet enkel te beperken tot Nederlandstalig personeel is de website ook in het Engels, Roemeens en Pools beschikbaar.

Homepage Optima Uitzendburo

 

Bekijk website

 

Nirvana Restaurant

Nirvana Restaurant is een nieuw restaurant in het Zuiderpark van Rotterdam. Met een Turkse keuken, met invloeden van de Spaanse en Franse keuken trekt het veel internationale gasten. Daarom heeft het restaurant ervoor gekozen om een meertalige website te laten ontwikkelen door De Webmakers die beschikbaar is in het Nederlands en Engels.

Homepage Nirvana Restaurant

 

Bekijk website

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

De voordelen van een meertalige website
Bereik een grotere doelgroep
Verhoog de gebruiksvriendelijkheid van jouw website
Het verbetert je imago
Beter vindbaar in meerdere landen
Wil je klanten bedienen buiten Nederland?

Overweeg dan om een meertalige website te ontwikkelen. De Webmakers kunnen jou hier verder mee helpen.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
07
juli
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Webdesign, Zoekmachine Optimalisatie, Meertalige Website
Leestijd: 3 min
Internationaliseren: dit zijn de voordelen van een meertalige website

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten