Blog: Webmakers Livechat nu ook beschikbaar voor macOS

Wist je al dat je onze Livechat kunt gebruiken voor een hogere conversie?

Nieuwe Mac Mini

Met de aankoop van een Mac Mini op het kantoor hebben we een aantal nieuwe mogelijkheden gekregen qua ontwikkeling van websites, apps en software.

Ten eerste kunnen we nu websites testen op een Apple Macintosch computer zoals de  Macbook Pro, iMac of een Mac Mini. Op Windows machines is er geen recente Safari Desktop browser, terwijl deze toch een wereldwijd markt-percentage heeft van 7% (volgens Statcounter). Om te zien of websites goed werken kunnen we daarom op de Mac Mini kijken.

Ten tweede is het voor ons nu ook mogelijk om te builden op een dedicated machine. Apple heeft nogal wat restricties opgezet voor het bouwen van mobiele- en desktop software. Een van deze restricties is het “bakken” van een programma, dit moet perse op een Apple-product gedaan worden. 
Al onze mobiele en desktop apps worden dus nu op een officieel Apple apparaat gemaakt.

Het mooie van deze Mac Mini is dat we er geen toetsenbord, muis of scherm hoeven aan te sluiten. We besturen deze machine via een remote desktop connectie.  

Livechat_venster.png

Wat is de Webmakers Livechat?

De livechat is een manier om direct met jouw website bezoekers te chatten en je conversie te verhogen. Voor de bezoeker is het een icoon op de website die een chatvenster kan openen. Voor de website-eigenaar is het een programma op de computer en/of telefoon waarmee verschillende gesprekken tegelijkertijd gevoerd kunnen worden met bezoekers.

Ook onderling kunnen werknemers met elkaar praten via de Livechat. Niet meer wachten op een linkje via de e-mail. Of een handig overzicht in een groepsgesprek.

Zelf zijn we erg tevreden met onze eigen Livechat. We hebben menigeen bezoeker kunnen helpen en er zijn wat fijne klanten vandaan gekomen. 

Meer weten over de Livechat? Klik hier

Webmakers Livechat op Macbook, iMac en Mac Mini

Het eerste wat we hebben gedaan is het maken van de macOS versie van de Livechat. Omdat we gebruik maken van het Electron-project voor de Livechat is het simpelweg de code ophalen van Github, het builden starten en achteraf even testen. Het uiteindelijke resultaat is een zip-bestand met daarin de applicatie die geïnstalleerd kan worden.

Ook voor de Livechat iPhone app gebruiken we de Mac Mini. Wederom pakken we de centrale livechat code van Github, de mobiele code, en starten het build-proces. Daarna kunnen we met de Mac Mini de mobiele app in de appstore zetten.

Wil je ook de Webmakers Livechat? Neem dan contact met ons op!

Een tevreden klant:
"Zeer tevreden over onze samenwerking met De Webmakers. [..] Prettig communiceren en goede kennis van onze vaste developer zijn een goede basis tot succes."

- Rudolph Dekker

Livechat

Direct contact met jouw websitebezoekers? Maak gebruik van de livechat van De Webmakers.

Waarom Livechat?
Verhoogt de conversie
Leg direct contact met je klanten
Chat met collega's
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
22
januari
2020
Jaap Broeders
Door: Jaap Broeders
Fulltime Webmaker van 2013 tot 2023. Gespecialiseerd in PHP, NodeJS, Concrete5, Opencart, ontwerp, fotografie en meer.
Tags: Livechat, App Ontwikkeling, MacOS
Leestijd: 2 min
Webmakers Livechat nu ook beschikbaar voor macOS

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten