Blog: Website teksten laten schrijven door De Webmakers

Lees meer over de soorten website teksten en optimalisatie tips!

Landingspagina’s, blogs of diensten pagina’s: website teksten bestaan in vele soorten. Voor veel ondernemers is het schrijven van teksten een knelpunt, want waar begin je? Hoe zorg je dat lezers de boodschap begrijpen én hoe word je gevonden in zoekmachines? Wij helpen je graag verder!

Wat zijn website teksten?

Website teksten zijn de teksten die je schrijft voor jouw website en zijn volledig gericht op de klant. De teksten zijn bedoeld om de website bezoekers te informeren, activeren en/of te amuseren. 

Het is echter ook belangrijk om de zoekmachine optimalisatie ook niet uit het oog te verliezen. Later in deze blog geven wij je een aantal tips om de vindbaarheid te verbeteren!

Soorten website teksten

Websites bestaan uit verschillende pagina’s waar teksten opstaan. De meeste websites bevatten (een deel van) onderstaande pagina’s:

 • Homepage
  Op de homepage krijgen potentiële klanten een eerste indruk van jouw bedrijf. Aan de hand van teksten en beeldmateriaal kun je men het vertrouwen geven die zij nodig hebben om klant te worden.
   
 • Blogs
  Aan de hand van blogs kun je het laatste nieuws binnen jouw bedrijf en branche delen. Je creëert er niet alleen betrokkenheid mee maar bloggen is ook nog eens goed voor de vindbaarheid van jouw website
   
 • Diensten pagina's
  Op deze pagina’s staat de beschrijving van de diensten die je aanbiedt. Geef hier een omschrijving van wat de potentiële klanten kunnen verwachten en vergeet de call-to-action niet!
   
 • Landingspagina’s
  Deze pagina’s zijn bedoeld om meer conversies te krijgen en zijn vaak niet terug te vinden in de navigatie van de website. Deze pagina’s worden bijvoorbeeld gebruikt bij campagnes en acties of richten zich met SEO op een bepaald thema/zoekwoord.
   
 • Contactpagina
  Een contactpagina is onmisbaar op een website. Zorg dat websitebezoekers deze pagina eenvoudig kunnen vinden en dat hier jouw contactgegevens en een contactformulier opstaan.
   
 • ‘Over ons’ pagina
  Om vertrouwen te creëren bij nieuwe klanten is het van belang om een ‘over ons’ pagina te hebben op jouw website. Beschrijf hier bijvoorbeeld hoe jouw bedrijf is ontstaan, wat jullie belangrijk vinden én wat jullie kunnen betekenen voor de klant.
Website teksten laten schrijven

 

De vindbaarheid van jouw website teksten

Naast het schrijven van aantrekkelijke en toegankelijke website teksten is het ook belangrijk dat deze teksten daadwerkelijk gevonden én gelezen worden door jouw potentiële klanten! Ga dus aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Wij geven je een aantal tips.

 1. Voer een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uit
  Om te achterhalen welke woorden men gebruikt bij het zoeken naar informatie is het belangrijk om een goed zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Tijdens dit zoekwoorden onderzoek kijk je ook even naar de zoekresultaten bij deze zoekwoorden. Zo weet jij precies welke woorden je moet verwerken in de tekst én welke informatie je in de teksten gaat verwerken.

  4 tips voor het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek
   
 2. Maak gebruik van een contentkalender
  Wil je structureel meer delen met jouw doelgroep? Zorg dan dat je vooruit plant! Aan de hand van een contentkalender kun je overzichtelijk een planning maken. Zo weet je heel het jaar waar je aan toe bent!

  Bekijk onze contentkalender
   
 3. Zoek relevante websites die naar jouw website willen linken
  Naast content, is een andere pijler van zoekmachineoptimalisatie de autoriteit. De autoriteit kun je onder andere verhogen door het zoeken van backlinks. Wil je tips voor linkbuilding?

  10 tips voor linkbuilding
   
 4. Geef structuur met het gebruik van interne links
  Een kwalitatief linkprofiel is een belangrijk onderdeel van je website. Het gaat dus niet alleen over bovengenoemde externe links, maar ook over interne links. Hiermee geef je structuur aan de website, is het voor Google makkelijker om de website te crawlen én geef je waarde door aan onderliggende pagina’s.

  Lees meer over interne links

Teksten laten schrijven door De Webmakers

De Webmakers bieden verschillende diensten aan op het gebied van teksten schrijven. Allereerst content beheer: hiermee zorgen we dat er teksten en beelden worden gecreëerd om de website te vullen. Denk aan het schrijven van productpagina’s of het herschrijven van de over ons pagina.

Daarnaast bieden wij diverse SEO pakketten aan. Met deze pakketten optimaliseren we de website op de 3 pijlers van zoekmachine optimalisatie: content, techniek en autoriteit. We schrijven één of meerdere blogs per maand, optimaliseren de website én zoeken backlinks. 

Kunnen wij jou helpen?

Neem contact met ons op

Een tevreden klant:
"Gedegen advies en resultaatgericht, uniek CMS wat gemakkelijk in gebruik is maar vooral SEO google vriendelijk is, echte aanrader wil je een professionele site als bedrijf, maar ook als particulier! Tevens support is super snel, heb nu mijn mail en website via de webmakers en wil niks anders meer!"

- Chris de Jong

Website teksten door De Webmakers
Sluit aan bij de behoefte van de klant
Geoptimaliseerd voor de zoekmachines
Beschikbaar in voordelige abonnementsvorm
Het schrijven van teksten uitbesteden?

De Webmakers kunnen het schrijven van teksten voor jou uit handen nemen. Een SEO-pakket is al beschikbaar vanaf €300,- per maand ex. btw.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
10
maart
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: SEO, Zoekmachine Optimalisatie, Content Beheer
Leestijd: 3 min
Website teksten laten schrijven door De Webmakers

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten