Blog: Websites voor restaurants

Tips & tricks en onze ervaring

Het hebben van een website is essentieel voor restaurants. Gasten kunnen online de menukaart bekijken, reserveren en een indruk krijgen van de sfeer in het restaurant. Maar denk ook eens aan de extra gasten die je naar je restaurant kunt krijgen omdat jij op lokale zoekwoorden zoals ‘restaurant Gorinchem’ of ‘restaurant Rotterdam’ wordt gevonden. Lees hier meer over de onderdelen van een restaurant website. 

Het design van de website

‘Het oog wil ook wat’ Dat is zeker het geval bij een restaurant website. Het is belangrijk dat de website de sfeer van jouw restaurant vertaalt met onder andere professionele foto’s van jouw restaurant máár ook met een passend design. 

Wij zorgen ervoor dat het design aansluit bij jouw restaurant. De kleuren van het logo komen terug in de website en we zorgen dat er foto’s van het restaurant te vinden zijn op de website.

Dit mag niet ontbreken op een restaurant website

Er zijn een aantal onderdelen die écht niet mogen ontbreken op een restaurant website. Het is namelijk wel de bedoeling dat potentiële gasten alle informatie kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. 

De informatie die niet mag ontbreken:

 • Menukaarten
  Gasten komen met name voor de lekkere gerechten of drankjes bij jouw restaurant. Zorg daarom dat zij online tijdens het oriënteren al een blik kunnen werpen op jouw menukaart. Maak hier een aparte pagina voor aan en zorg dat deze voorzien is van content om beter te ranken.
   
 • Adresgegevens
  Het is belangrijk om de adresgegevens duidelijk op de website te zetten. Maak een aparte contactpagina aan, maar vergeet bijvoorbeeld ook niet om de gegevens in de footer te zetten. Zo zijn de gegevens op elke pagina zichtbaar. 
   
 • Reserveringspagina / widget
  Zorg dat gasten eenvoudig online een tafel kunnen reserveren. Dit kan uiteraard via een aparte reserveringspagina, maar kan ook via een link naar jouw reserveringssysteem of een widget die terugkomt op elke pagina. 

  Wij raden aan om een combinatie van deze opties te gebruiken zodat je het zo makkelijk mogelijk maakt voor jouw gasten. 
   
 • Foto’s van het restaurant
  Laat gasten alvast proeven van de sfeer in jouw restaurant door het tonen van foto’s. Wij verwerken deze op verschillende pagina’s maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een aparte fotopagina aan te maken. 
   
 • Reviews
  Beslissingen worden in de meeste gevallen beïnvloed door reviews. Gasten vinden het belangrijk om te weten of anderen tevreden over het restaurant die ze willen bezoeken. Kies dus een aantal reviews uit die getoond worden op jouw website. 
   
 • Een link naar jouw social media kanalen
  Ben je actief op social media kanalen als Facebook en Instagram? Zorg dan dat er linkjes naar deze kanalen zijn te vinden op jouw website zodat je duidelijk laat zien dat je deze kanalen ook gebruikt om content te delen.

  Gebruik je nog geen social media? Begin dan met het aanmaken van pagina’s op verschillende social media kanalen en start met het delen van content. Zo kun je je naamsbekendheid uitbreiden.
Restaurant website 1
Restaurant website 2
Restaurant website 3


Extra mogelijkheden

 • Een blog pagina
  Je huidige en toekomstige gasten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen jouw restaurant? Maak dan gebruik van blogs. Deze dragen ook nog eens bij aan de vindbaarheid in zoekmachines. Dubbele winst!
   
 • Instagram feed
  Deel je veel beeldmateriaal op jouw Instagram account en wil je hier een preview van laten zien op jouw website? Kies er dan voor om een Instagram feed toe te voegen. Zo maak je gasten nieuwsgierig naar meer content en krijg je er mogelijk volgers bij!
   
 • Aparte pagina van het interieur
  Wil je gasten graag via je website binnen laten kijken in je restaurant? Maak dan een aparte pagina aan met foto’s van jouw restaurant. Of kies ervoor om de websitebezoekers virtueel door je restaurant te laten lopen!
Restaurant website banner


Lokaal opvallen

Voor restaurants is het belangrijk om lokaal op te vallen. Denk eens aan alle mensen die een restaurant in de buurt zoeken of een dagje uit plannen en gaan zoeken naar een restaurant in deze stad. 

Daarom is het van belang om de website zo in te richten dat het restaurant gevonden wordt bij zulke lokale zoekopdrachten. Maak bijvoorbeeld een pagina aan over de plaats waar het restaurant zich bevindt of over de regio. 

Meer tips over lokale SEO?

Lees meer over lokale SEO

Onze ervaring met restaurant websites

De Webmakers hebben al diverse restaurants blij mogen maken met een passende website. Wij maken een website met het Concrete CMS zodat jij makkelijk zelf aanpassingen kunt doen én we kunnen je helpen met het schrijven van teksten of maandelijks de SEO up-to-date houden zodat je beter gaat scoren. 

Voorbeeld Nirvana Restaurant Rotterdam
Voorbeeld Het Gelagh
Voorbeeld Oude Stadthuys

 

Voor een volledige impressie van ons werk, kun je een kijkje nemen in ons portfolio.

Een geoptimaliseerde website voor jouw restaurant?

Kan jouw website wel wat vernieuwing gebruiken op het gebied van design, techniek of content? Neem dan contact op met De Webmakers zodat we de mogelijkheden met je kunnen bespreken. 

Vraag naar de mogelijkheden

Een tevreden klant:
"Zeer tevreden over onze samenwerking met De Webmakers. [..] Prettig communiceren en goede kennis van onze vaste developer zijn een goede basis tot succes."

- Rudolph Dekker

Een website voor jouw restaurant
Lokaal opvallen
Aantrekkelijk design
Mogelijkheid om blogs te delen
Een website voor jouw restaurant laten maken?

De Webmakers hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van websites voor restaurants. Meer weten?

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
17
februari
2022
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: Webdesign, Zoekmachine Optimalisatie
Leestijd: 3 min
Websites voor restaurants

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten