Blog: Na Apple verlaagt ook Google de commissie voor app ontwikkelaars

Een commissieverlaging van 15%!

Apple kondigde eerder aan om de commissiekosten voor app ontwikkelaars te verlagen per 1 januari 2021. Als antwoord hierop voert Google een zelfde prijswijziging door voor de Android-ontwikkelaars. Wij vertellen je hier meer over. 

De commissie verlaging van Apple

Aan de hand van het App Store Small Business Programme kondigde Apple eind vorig jaar aan dat app ontwikkelaars met een jaaromzet (uit apps) van minder dan 1.000.000 nog maar 15% commissie hoeven te betalen. Dit was voorheen 30%. Nu hoeven alleen de grotere partijen dit nog te betalen. 

Om in aanmerking te komen voor deze commissie verlaging is het wel nodig om je aan te melden voor het Small Business Programme. Daarnaast is deze invoering is ook van toepassing op nieuwe ontwikkelaars. Als de omzet later in het jaar toch boven de 1.000.000 uitkomt, betaal je de rest van het jaar het hogere tarief.

Nu ook een verlaging voor Android-ontwikkelaars

In navolging hiervan komt Google ook met een commissie verlaging voor app ontwikkelaars met een jaaromzet lager dan 1.000.000 uit apps. Ook voor Android Apps zal in dit geval de commissie wijzigen van 30% naar 15%. Google kondigde dit eerder deze week aan, en de wijziging zal ingaan vanaf 1 juli.

Wanneer betaal je als ontwikkelaar commissie?

Niet elke ontwikkelaar van Android en iOS apps hoeft commissie te betalen. Als je een gratis app ontwikkelt waarin je geen producten of diensten verkoopt hoef je niks af te dragen. Ook als je als ontwikkelaar geld verdient met reclames in de app hoef je geen commissie te betalen. 

Dit is alleen het geval wanneer jij gebruik maakt van in-app aankopen, in-app abonnementen of als je een betaalde app aanbiedt in één van de stores. De kleine ontwikkelaars dragen dan 15% van de inkomsten af (bij Android vanaf 1 juli) tegenover de 30% voor grote ontwikkelaars.

Een app laten ontwikkelen?

De Webmakers helpen jou graag om op te vallen bij jouw doelgroep! Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps, zowel voor de Appstore (iOS apps) als voor de Playstore (Android apps). Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jouw eigen app.

Vraag meer informatie
 

Een tevreden klant:
"Prima. Doen wat ze beloven. De Concrete5 websites zijn bijzonder eenvoudig in gebruik voor de gemiddelde websitebeheerder."

- Herman de Langen

Apps door De Webmakers

Ook interesse in een app laten ontwikkelen? Bekijk hier ons brede aanbod!

Voordelen van een app voor bedrijven?
Verbetering van de klantenservice
Goed voor de marketing
Een betere gebruikservaring
Een professionele uitstraling
Mogeljikheid voor een loyaltyprogramma
Eenvoudig waardevolle feedback ontvangen van klanten
Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van onze nieuwste blogberichten.

*  Website URL
18
maart
2021
Tessa Brolsma
Door: Tessa Brolsma
Fulltime Webmaker van 2019 tot 2023. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.
Tags: App Ontwikkeling, Apple, Android
Leestijd: 2 min
Na Apple verlaagt ook Google de commissie voor app ontwikkelaars

Een suggestie voor ons blog?

Laat het ons weten