Domeinnamen

Kies voor een domeinnaam met een hoog service-level bij De Webmakers

Domeinnamen

Een goede website verdient een perfecte domeinnaam

Om er voor te zorgen dat je website te vinden en te bezoeken is voor je doelgroep, heeft je website een passende domeinnaam nodig. Wij kunnen je helpen! 

Wat zijn domeinnamen?

Een domeinnaam is een unieke aanduiding waarmee een locatie op het internet wordt aangegeven. De domeinnaam wordt gebruikt voor zowel e-mail adressen als websites en wordt aangeduid in letters of cijfers. Het bestaat uit een unieke naam en een extensie. 

De domeinnaam wordt weergegeven in het DNS (Domain Name System). Dit kan gezien worden als een systeem op internet waarin namen van onder andere webservers en mailservers worden herkend. 

 

Controleer hier je domeinnaam!

Benieuwd of je gewenste domeinnaam nog niet weg is? Vul hem hier in en we gaan het direct voor je controleren.

 

Tips voor een goede domeinnaam

Het hebben van een goede domeinnaam is belangrijker voor een website dan je denkt. Zo is het niet enkel belangrijk om te kiezen voor een domeinnaam die goed in het gehoor ligt en makkelijk te onthouden is. Denk ook aan:

  • Je aangeboden product of dienst
    Eén van de specialismen van Webdesign Bureau De Webmakers is zoekmachine optimalisatie. Een domeinnaam is van invloed op de positie van een website in zoekmachines. Wanneer het aangeboden product of dienst terug komt in de domeinnaam zal dit dus van invloed zijn op de vindbaarheid. 
  • De leeftijd van de domeinnaam
    Google "kijkt" naar de leeftijd van jouw domeinnaam. Oudere domeinnamen scoren beter dan net geregistreerde domeinnamen. Het zou dus kunnen dat het zinnig is om een bestaande domeinnaam van iemand te kopen.
  • Een kortere domeinnaam voor e-mail
    Soms adviseren wij een langere domeinnaam dan je eigenlijk wilt in verband met je e-mail. Klanten kunnen dan een extra (kortere) domeinnaam bij ons registreren waar de e-mail op binnenkomt. Het korte domein wordt door ons op een correcte wijze doorgestuurd zodat klanten geen problemen krijgen met dubbele content in Google. 

 

Domeinnamen bij De Webmakers

De Webmakers kunnen je adviseren bij je keuze voor een domeinnaam die hoger scoort. De domeinnaam die je aanvraagt zal binnen één werkdag actief zijn waarna je jouw domein met e-mail en website in gebruik kunt nemen. 

Klik hier voor een overzicht van extensies

De Webmakers kunnen als officieel registrar van de SIDN, Enom en EURid de registratie en hosting van jouw domeinnamen op onze eigen naamservers verzorgen. Je blijft zelf eigenaar van de domeinnaam. Wij berekenen geen setup-kosten bij de registratie van een nieuw domein. 

 

De Webmakers voor jouw domeinregistratie?

Zeer veel bedrijven bieden domeinregistratie aan waardoor wij snappen dat het moeilijk is om hier een keuze uit te maken. De Webmakers hebben ervoor gekozen prijstechnisch in het midden van de markt te opereren en daarbij het service-level hoog te houden. Telefonisch zijn wij tijdens kantooruren altijd direct bereikbaar en hoef je je niet door een ellenlang keuzemenu te worstelen of lang te wachten. 

 

Minder gebruikelijke domeinnamen

Het is voor ons onmogelijk alle extensies op onze website te plaatsen. Wens je een domeinnaam met een exotische extensie dan kunnen wij dit voor je regelen. Heb je interesse in een domeinnaam, bel dan vrijblijvend naar 0183 66 45 35 voor meer informatie.

Waarom domeinnamen bij De Webmakers?
Hoog service-level
Alle extensies beschikbaar
Ook bereikbaar buiten kantooruren
Kosten

Onze domeinnamen zijn vanaf €24,- exclusief BTW per jaar.

Een tevreden klant:
"Waar de Webmakers vooral in uitblinken is service en support. De medewerkers reageren snel en problemen zijn heel snel opgelost."

- Willemijn de Bruijn

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over domeinnamen