Facebook Adverteren

Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over Facebook adverteren

Veelgestelde vragen

Facebook Adverteren

Met adverteren op Facebook betaal je om advertenties te laten verschijnen in de tijdlijn van jouw doelgroep. Je kunt hiermee specifiek targeten op kenmerken van jouw doelgroep: denk aan leeftijd, geslacht en interesses. 

Het algoritme van Facebook is zo aangepast, dat het organisch moeilijker wordt om op de tijdlijn van jouw volgers te komen. Om op te vallen bij jouw volgers én nieuwe potentiële klanten is het belangrijk om te adverteren op Facebook.

Er zijn meerdere verschillen tussen het adverteren via Facebook en via Google
Het eerste verschil is het platform: de ene advertentie wordt aan de getargete Facebook gebruikers getoond en de andere aan Google gebruikers. 

Het tweede verschil is dat je via Facebook target op specifieke persoonskenmerken zoals interesses of functie terwijl je bij Google target op zoektermen die jouw doelgroep zou gebruiken.

Het derde verschil is dat je via Facebook betaalt per weergave: via Google betaal je alleen als de gebruiker daadwerkelijk op jouw advertentie heeft geklikt.

En het laatste verschil is dat je in Google voornamelijk gebruik maakt van tekstadvertenties terwijl je via Facebook gebruik maakt van tekst en beeld. Via deze weg is het dus allemaal wat visueler.

Dat kunnen wij zeker! Het adverteren op Instagram verloopt ook via het advertentiebeheer van Facebook. Je kunt dus zelfs dezelfde advertenties van Facebook in één keer doorplaatsen op Instagram. Uiteraard is het ook een optie om enkel op Facebook of Instagram te adverteren.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de pagina over Facebook adverteren.

Het adverteren via Facebook of Instagram kan zo duur of zo goedkoop zijn als je zelf wilt. Je stelt namelijk een dag- of looptijdbudget in en de advertentie stopt automatisch wanneer de looptijd of het budget is verstreken. 

Er is niet één vast bedrag dat je betaalt per klik: je betaalt namelijk per weergave. 

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 66 45 35) of via het contactformulier.

Wat kunnen we voor je doen?

Voor meer informatie over facebook adverteren