Webhosting

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Webhosting

Webhosting, ook wel hosting, is het neerzetten van je website op een server (grote computer) die altijd met het internet verbonden is en die altijd aan staat. Hierdoor is je website altijd bereikbaar. Via webhosting huur je een stukje ruimte op deze server.

Ja dat kan zeker! We hebben een speciaal hostingpakket voor webshops. Deze bevat meer dataopslag en dataverkeer dan het reguliere pakket voor websites.

Ja zeker! Bekijk onze domeinnaam extensies en check of jouw domeinnaam nog beschikbaar is! Bij ons all-in pakket zit tevens een .nl domeinnaam inbegrepen.

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Een SSL certificaat is gratis in ons hosted service pakket.

Hiermee kunnen login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Als je ons hosted service pakket neemt krijgt u een gratis SSL-certificaat erbij.

Ja, in al onze hostingpakketten zit e-mail inbegrepen (5 e-mailadressen). Wil je meer e-mailadressen? Of heb je vragen over e-mail? Neem dan contact met ons op.

Wat heb je allemaal nodig voor de hosting van je website? Hier kun je gemakkelijk achterkomen door de volgende vragen te beantwoorden over hostingpakketten:

• Hoeveel ruimte heb ik nodig?
  • Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
  • Hoeveel e-mailadressen wil ik gebruiken?
  • Met welke software wil ik mijn website maken?

Caching is het tijdelijk opslan van bestanden om zo bijvoorbeeld een website sneller te laten laden. Caching wordt vaak gebruikt voor websites, als je bijvoorbeeld op een website komt word het logo van die website opgeslagen in je cache. Als je dan nog een keer de website bezoekt hoeft het logo al niet meer geladen te worden, dit vertraagt de laadtijd van de website.

Downtime is de tijd dat een website niet bereikbaar is. Dit kan komen door storingen op de server of in het netwerk of als er updates worden uitgevoerd. Als er staat 99% uptime, betekent dit een downtime van 1%.

Uptime is de tijd dat een website bereikbaar/online is. Dit hangt af van meerdere onderdelen: de server zelf maar ook het netwerk. 99% uptime betekent dat de website 99% van de tijd online staat en bereikbaar is.

Al onze hostingpakketten bieden PHP-ondersteuning.

Als je de toegestane datalimiet overschrijdt, nemen wij contact met je op. We bespreken de verschillende opties, waaronder upgraden naar een groter pakket.

Ja. Wanneer je jouw domeinnaam bij De Webmakers registreert, wordt er een pagina van De Webmakers getoond (tenzij je nieuwe website al gelijk live kan op de nieuwe domeinnaam). Zo is voor iedereen duidelijk dat de domeinnaam niet meer beschikbaar is voor registratie.

Ook als je webhosting bij je domein hebt besteld, is er (totdat je een website publiceert) een pagina van De Webmakers te zien.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 66 45 35) of via het contactformulier.

Wat kunnen we voor je doen?

Voor meer informatie over webhosting