Zoekmachine adverteren (SEA)

Het plaatsen van advertenties om (nieuwe) potentiële gebruikers te bereiken

Zoekmachine adverteren (SEA)

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising in het Engels, is het plaatsen van betaalde advertenties in de zoekmachine om zo boven de organische resultaten in Google te komen. Hier wordt betaald per click.

Naast zoekmachine optimalisatie is zoekmachine adverteren ook een onderdeel van zoekmachine marketing. Het zijn twee losstaande begrippen, maar in combinatie kunnen ze elkaar wel versterken. Ze leveren namelijk gezamenlijk meer clicks op dan afzonderlijk als je je bijvoorbeeld enkel richt op zoekmachine adverteren. 

Wat kost zoekmachine adverteren?

De kosten voor zoekmachine adverteren verschillen per zoekwoord. Zoekwoorden met een hoog volume en een hogere concurrentie kosten over het algemeen meer dan zoekwoorden met een laag volume en lage concurrentie. De kosten worden bepaald op een automatische veiling. Tijdens zo’n veiling wordt ook het zoekwoord toegewezen aan de bieder met de hoogste Ad rank.

Wat is een Ad Rank?

De Ad Rank van Google wordt bepaald aan de hand van twee factoren: het maximale bod en de kwaliteitsscore voor dat zoekwoord. De kwaliteitsscore is gebaseerd op de click-through-rate op de advertentie, de relevantie van je advertentie en van je website.

Het is dus niet zo dat het adverteren in een zoekmachine enkel draait om het hoogste bod; de kwaliteit van een website én advertentie speelt ook een grote rol bij het toewijzen van de advertentie voor een zoekwoord. Daarom is het ook belangrijk om je website goed up-to-date te houden met relevante content. Heb je hier moeite mee of geen tijd voor? Wij helpen je hier graag mee! Kijk voor de mogelijkheden bij contentbeheer

Zoekmachine adverteren bij De Webmakers

De Webmakers kunnen het adverteren in zoekmachines voor jou uit handen nemen. Wij zullen dan met jou afstemmen op welke zoekwoorden de advertenties zich zullen richten. Hier zal een combinatie worden gemaakt van jouw ideeën en het zoekwoordenonderzoek die wij zullen uitvoeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Neem contact op
 

Waarom SEA?
Opvallen bij (nieuwe) potentiële gebruikers
Boven de organische resultaten
Betaal enkel per click
SEA door De Webmakers

Neem contact met ons op om de ruime mogelijkheden te bespreken.

Een tevreden klant:
"De gehele operatie is door De Webmakers in optima forma begeleid en tot in details uitgevoerd. [..] Wij zijn en blijven bij De Webmakers!"

- Piet Maartense

Delen

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over zoekmachine adverteren (sea)