Domeinnaam verhuizing

Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over domeinnaam verhuizing

Veelgestelde vragen

Domeinnaam verhuizing

Bij een domeinnaam verhuizing verhuis je je domeinnaam naar een andere provider. Zo kun je jouw domein naar De Webmakers verhuizen, maar kun je ook je domein vanaf De Webmakers naar een andere provider verhuizen.

Meer weten? Neem dan contact op.

Je kunt een verhuizing aanvragen door contact met ons op te nemen. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail, waarin we je vragen om extra gegevens. In de meeste gevallen hebben we alleen een token of autorisatiecode nodig. Na ontvangst van de gegevens ronden wij je verhuizing af. Hier hoef je zelf verder niks voor te doen.

Om een autorisatiecode te ontvangen kun je ons het beste een mailtje sturen. Op deze manier kunnen wij verifiëren of we met de juiste persoon te maken hebben. Als dat het geval is zullen wij je zo snel mogelijk voorzien van de autorisatiecode. Op werkdagen proberen wij dit altijd dezelfde dag nog te doen.

Heb je geen autorisatiecode ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Een token of autorisatiecode is een willekeurige tekenreeks, die je nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen. Voor sommige extensies geldt een afwijkende procedure voor verhuizingen. Wanneer je jouw domeinnaam naar De Webmakers verhuist, laten we je altijd per e-mail weten welke gegevens we nodig hebben om je verhuizing te voltooien.

Dit verschilt per extensie. De meeste verhuizingen worden direct (binnen 24 uur na ontvangst van het token) afgerond. Voor sommige extensies geldt een wachttijd van enkele dagen tot twee weken.

Neem contact met ons op voor de wachttijd van jouw domein.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan een verhuizing. De nieuwe contractperiode gaat in vanaf het moment dat de domeinnaam succesvol naar De Webmakers is verhuisd. Vanaf dat moment ontvang je een factuur voor de registratie van je domeinnaam. 

Bij een domeinverhuizing verhuis je alleen je domeinnaam. Je website wordt dus niet meeverhuisd. Wil je zowel je domeinnaam als je website naar De Webmakers verhuizen? Neem dan contact met ons op.

Als je jouw domeinnaam wilt wegverhuizen, zeg je eerst je domeinnaam op en vermeld je hierbij dat je het domein graag wil verhuizen. Na je opzegging ontvang je (afhankelijk van de extensie) een token of autorisatiecode om jouw domein te verhuizen. In alle gevallen geldt dat de nieuwe provider de verhuizing dient te initiëren en dat je dit altijd bij hen moet aanvragen.

Let op: Zeg je domeinnaam minimaal 1 maand voor het aflopen van jouw contract op.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 66 45 35) of via het contactformulier.

Wat kunnen we voor je doen?

Voor meer informatie over domeinnaam verhuizing